pondělí, 28. 10. 2024
Není důležité vyhrávat, ale zlepšovat se a vidět herní progres, tvrdí manažer Pittsburghu

Není důležité vyhrávat, ale zlepšovat se a vidět herní progres, tvrdí manažer Pittsburghu

Pittsburgh Penguins jsou na náročném kanadském tripu a generální manažer Kyle Dubas ví, že tato fáze sezóny mu poskytne spoustu informací k hodnocení týmu.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 25. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Pittsburgh Penguins

Hodnocení dlouhodobé hry

Dubas zdůraznil, že nejde jen o to, zda tým vyhraje nebo prohraje. "Pro mě je důležitější, jak tým hraje. Jak reagujeme, když se věci nevyvíjejí podle plánu? Zlepšili jsme se defenzivně? Získáváme příspěvky od hráčů z nižších lajn? Jak se chovají brankáři?" uvedl Dubas na tiskové konferenci.

Tři brankáři a jejich situace

Dubas se také dotkl současné situace ohledně tří brankářů v týmu, kde Alex Nedeljkovic, Joel Blomqvist a Tristan Jarry bojují o post jedničky. "Je to obrovská příležitost pro brankáře, kteří celý život čekají na šanci zazářit," řekl Dubas a dodal, že je důležité najít způsob, jak vrátit Jarryho do formy.

Obranná hra a její zlepšení

Defenzivní hra týmu je v posledních týdnech velkou otázkou, jelikož Penguins inkasovali v každém z prvních osmi zápasů alespoň tři góly. "To je obrovská oblast zájmu," přiznal Dubas a dodal, že tým potřebuje větší důraz na strukturu a defenzivní soudržnost, aby se mu podařilo obrátit nepříznivý vývoj posledních dvou sezón.

Rutger McGroarty: Vzrůstající hvězda

Dubas také zdůraznil důležitost rozvoje mladých hráčů, jako je například Rutger McGroarty, který byl poslán na farmu do Wilkes-Barre kvůli většímu hernímu vytížení. "Jeho schopnost dělat správná rozhodnutí na ledě a jeho hra v obraně i útoku jsou výjimečné," uvedl Dubas a ocenil McGroartyho herní inteligenci.

Pittsburgh Penguins čeká klíčové období sezóny a Dubas věří, že tým má potenciál se posunout vpřed, pokud zlepší svou defenzivní hru a brankáři využijí svou šanci.

další zajímavé články