pondělí, 28. 10. 2024
Po další prohře se Spartou: Hrajeme dobře, ale výsledky tomu neodpovídají, zní z Třince

Po další prohře se Spartou: Hrajeme dobře, ale výsledky tomu neodpovídají, zní z Třince

Mistrovští Oceláři, kteří v minulosti dokázali otočit semifinálovou sérii proti Spartě z 0:3 na 4:3, odehráli další napínavý zápas, ale nakonec musela rozhodnout až osmá série nájezdů. Sparta tak potvrdila svou nadvládu nad Třincem v této disciplíně, když ve Werk Aréně vyhrála třetí zápas v základní části v řadě.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 26. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Napínavý začátek a emoce na ledě

Už první třetina nabídla fanouškům atraktivní podívanou plnou šancí a tvrdých soubojů. Obětavá hra Třince, kterou prokázali zblokováním mnoha střel soupeře, byla jedním z klíčových momentů. „Musíme se vrátit ke hře, která nás zdobí. Blokování střel nám vycházelo jak proti Litvínovu, tak proti Spartě. To je náš hokej,“ komentoval zápas David Cienciala na tiskové konferenci.

Kromě hokejových momentů nechyběly ani emoce a šarvátky. Hned v 16. minutě se do bitky pustili Vladimír Dravecký a Ondřej Mikliš. „Postavil se k tomu dobře, nemůžeme si nechat dělat na hlavu. Vlado si to nenechal líbit,“ pochválil Cienciala svého spoluhráče. „To je hokej, souboje k tomu patří a baví nás to.“

Nájezdy opět v režii Sparty

Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých musela rozhodnout až osmá série. Trenér Sparty Pavel Gross si po utkání zavtipkoval: „Tady v Třinci jsou nájezdy vždycky nekonečné. Gólmani mají dlouhou šichtu.“ Tentokrát se sice nerozhodovalo až v 17. sérii jako v minulosti, ale osm sérií bylo opět dost na to, aby se utkání proměnilo v nervy drásající podívanou.

David Cienciala se třikrát postavil k nájezdu, z toho dvakrát skóroval. Při třetím pokusu se však už neprosadil: „Vařil jsem z vody. Měl jsem udělat něco jiného,“ litoval třinecký útočník. Oceláři si tak připsali pouze bod. „Už je to několikátý zápas, který jsme ztratili v prodloužení nebo v nájezdech. Je to škoda, ty body nám utíkají,“ posteskl si Cienciala.

Vyhlídky na Ligu mistrů a další extraligové zápasy

Třinec čekají nejen další boje v extralize, ale také osmifinále Ligy mistrů, kde znovu narazí na Spartu. Cienciala si pochvaluje, že alespoň nebudou muset daleko cestovat: „Bude to stejné jako v extralize. Čekají nás vyrovnané zápasy.“ Oceláři se ale zatím soustředí na nejbližší utkání. „Teď se plně soustředíme na Budějovice. Tam chceme zvítězit,“ dodal Cienciala.

Oceláři se pokusí zlepšit své výsledky a odrazit se k lepším výkonům v dalších zápasech sezóny.

další zajímavé články