pondělí, 28. 10. 2024
Haaland překoná Shearerův rekord, ale na úroveň Messiho a Ronalda nedosáhne, tvrdí experti

Haaland překoná Shearerův rekord, ale na úroveň Messiho a Ronalda nedosáhne, tvrdí experti

Podle Simona Jordana je Erling Haaland na dobré cestě překonat rekord Alana Shearera v Premier League. Nicméně, jeho hra se nedá srovnávat s dlouhověkostí a komplexností Lionela Messiho nebo Cristiana Ronalda.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 25. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Erling Haaland je na vrcholu své kariéry, když ve středu večer při zápase proti Spartě Praha zvýšil svou bilanci v dresu Manchesteru City na 103 gólů ve 110 zápasech. S 44 góly v Lize mistrů je jeho střelecký rekord dechberoucí. I přesto, že je obdivován pro své neuvěřitelné střelecké schopnosti, expert Simon Jordan z portálu talkSPORT ho neřadí na úroveň Lionela Messiho nebo Cristiana Ronalda.

Jordan připomíná, že Haaland exceluje v týmu plném talentovaných hráčů, kteří pro něj vytvářejí příležitosti. „Haaland je jako obrovská hlava žraloka v ofenzivě Manchesteru City,“ prohlásil Jordan s tím, že Norovy schopnosti závisí na skvělých spoluhráčích, kteří mu neustále nahrávají.

Předčí Shearera, ale nedosáhne na Messiho a Ronalda

Haaland už nasázel 73 gólů v 74 zápasech Premier League a je široce věřeno, že má potenciál překonat rekord Alana Shearera, který drží titul s 260 góly. Podle Jordana, pokud Haaland zůstane v Anglii, tento rekord „rozdrtí“. „Pokud zůstane v Premier League, Shearerův rekord bude brzy minulostí,“ dodal Jordan.

Na druhou stranu, Jordan naznačuje, že Haaland nemá komplexní herní styl, který Messi a Ronaldo předváděli po celou svou kariéru. „Může Haaland udělat to, co Messi a Ronaldo? Ovládat hru, vytvářet prostor, tvořit šance na vlastní pěst? Ne, potřebuje, aby mu někdo nahrál,“ uvedl.

Kritika jeho hry? Góly jsou prioritou

Podle Jordana je Haaland především útočník, který exceluje ve své hlavní roli – střílení gólů. „Pokud můj útočník má šest doteků za zápas a dá tři góly, budu s tím v pohodě každý den,“ komentoval Jordan kritiku, že se norský snajpr málo zapojuje do hry a málo kombinuje.

Fyzická zátěž může omezit jeho dlouhověkost

Na rozdíl od Messiho a Ronalda, kteří stále dominují ve svých pokročilých věkových kategoriích (Messi 37 let, Ronaldo 39 let), Jordan pochybuje, že Haaland bude moci hrát na této úrovni ve stejném věku. Podle něj je Norova fyzická stavba a jeho „masivní“ tělo důvodem, proč by jeho kariéra mohla skončit dříve než u těchto legend.

„Messi je menší, Ronaldo je jinak stavěný. Haaland je fyzická bestie, a to může mít vliv na jeho dlouhověkost,“ vysvětlil Jordan.

Budoucnost plná gólů, ale otázkou zůstává, jak dlouho

Erling Haaland je podle všech měřítek světová třída a jeho gólová mašina pravděpodobně zůstane dominantní silou po zbytek jeho kariéry. Nicméně, zůstává otázkou, zda bude mít stejnou dlouhověkost a komplexní herní styl jako Messi a Ronaldo, kteří dominují více než dvě desetiletí.

další zajímavé články