pátek, 18. 10. 2024
Real Madrid plánuje posílení na postu pravého obránce. Ve hře jsou Alexander-Arnold a Frimpong

Real Madrid plánuje posílení na postu pravého obránce. Ve hře jsou Alexander-Arnold a Frimpong

Real Madrid v současné době spoléhá na Lucase Vázqueze jako náhradu za zraněného Daniho Carvajala a neplánuje přivést nové posily během lednového přestupového okna.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 18. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Podle informací ze španělského deníku AS klub již nyní plánuje potenciální letní posily, přičemž mezi hlavními cíli pro rok 2025 se objevují jména Trenta Alexandera-Arnolda a Jeremieho Frimponga. Přestože Real Madrid čelí problému s nedostatkem obránců, zejména po zranění Carvajala, vedení klubu se rozhodlo, že do lednového přestupového okna nepřistoupí k nákupům. Tento plán ale není definitivní, a pokud se v průběhu sezony ukáže, že tým nutně potřebuje posílení obrany, může klub své rozhodnutí přehodnotit.

Carvajalovo zranění totiž změnilo situaci v klubu. Přestože před sezónou se neplánovalo okamžité nahrazení tohoto zkušeného hráče, jeho aktuální zdravotní stav a věk vedou vedení Realu k tomu, aby hledali dlouhodobější řešení na post pravého obránce. Real Madrid již nyní zaměřuje svou pozornost na nadcházející léto, kdy hodlá výrazně posílit svůj kádr, především na pozici pravého obránce. Dani Carvajal sice nedávno prodloužil smlouvu do roku 2026, ale jeho věk (33 let) a vážné zranění kolena, které vedlo k prasknutí tří vazů, vyvolávají pochybnosti o jeho budoucí výkonnosti, uvádí web Madrid Universal.

Chystá se změna zajetých pořádků? Majitel nejluxusnějších značek kupuje FC Paříž

V této souvislosti se na radaru klubu objevili dva kandidáti: Trent Alexander-Arnold z Liverpoolu a Jeremie Frimpong z Bayeru Leverkusen. Oba hráči jsou považováni za špičkové pravé obránce s obrovským potenciálem a schopností přinést ofenzivní podporu z obranné linie, což je kvalita, kterou Real Madrid v budoucnu ocení.

Dlouhodobá strategie Realu Madrid

I když klub v lednu neplánuje žádné přestupy, strategie Realu Madrid je jasná. V létě 2025 se zaměří na klíčové posily, aby zůstal konkurenceschopný nejen v La Lize, ale také v evropských soutěžích. Posílení na postu pravého obránce je jednou z priorit, protože vedení klubu si uvědomuje, že stávající opory obrany, jako je Carvajal, již nebudou moci dlouhodobě zaručit požadovanou úroveň výkonu. Alexander-Arnold a Frimpong se tak jeví jako hlavní cíle, které by mohly v budoucnu převzít odpovědnost za pravou stranu obrany, přičemž další potenciální jména mohou být přidána na seznam možných posil v následujících měsících.

 

další zajímavé články