pátek, 18. 10. 2024
Chystá se změna zajetých pořádků? Majitel nejluxusnějších značek kupuje FC Paříž

Chystá se změna zajetých pořádků? Majitel nejluxusnějších značek kupuje FC Paříž

Bernard Arnault, jeden z nejbohatších lidí na světě a spolumajitel luxusní skupiny LVMH, podniká další odvážný krok. Tentokrát v oblasti sportu – kupuje fotbalový klub FC Paříž, který aktuálně hraje druhou francouzskou ligu. Arnault se rozhodl získat většinový podíl od současného majitele Pierra Ferracciho a otevřít tak novou kapitolu v historii klubu.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 18. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Zajímavostí je, že menšinový podíl v klubu připadne společnosti Red Bull, známé svou aktivitou v oblasti sportovních investic.

Red Bull nedávno angažoval Jürgena Kloppa, bývalého trenéra Liverpoolu, a jeho vstup do francouzského fotbalu slibuje přinést další oživení. O samotné transakci dnes informovala rodina Arnaultů, přičemž výše částky zůstává zahalena tajemstvím.

Arnault ve svém prohlášení zmínil, že hodlá do klubu investovat "nezbytné zdroje", aby dostal mužský i ženský tým FC Paříž mezi francouzskou fotbalovou elitu. Jeho cílem je, aby si klub získal srdce Pařížanů a konkuroval gigantům, jako je Paris Saint-Germain (PSG), který je ovládán katarskými majiteli.

FC Paříž má za sebou bohatou historii, ale v nejvyšší soutěži strávil pouze tři sezony, přičemž poslední účast byla v ročníku 1978/79. Arnaultův vstup by mohl znamenat významnou změnu v dynamice francouzského fotbalu, kde PSG dlouhodobě dominuje.

Bernard Arnault: První Evropan na vrcholu žebříčku bohatství

Pětasedmdesátiletý Arnault, jehož majetek časopis Forbes v dubnu 2023 odhadl na 233 miliard dolarů, se loni stal prvním Evropanem, který ovládl žebříček nejbohatších lidí světa.

Jeho expanze do fotbalového světa může znamenat, že se FC Paříž stane novým hráčem na poli evropského fotbalu, což přinese změny nejen ve Francii, ale i na mezinárodní úrovni.

Vydra, Karabec, a ti další...Jak si zatím vedou talentovaní Sparťané na hostování?

další zajímavé články