sobota, 19. 10. 2024
Iga Swiateková oznámila svého nového trenéra

Iga Swiateková oznámila svého nového trenéra

Iga Swiateková, čtyřnásobná vítězka grandslamu, přivítala ve svém týmu nového kouče, kterým se stal Wim Fissette, bývalý trenér Naomi Osakaové.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 18. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Toto rozhodnutí přišlo krátce poté, co se Swiateková rozešla se svým dlouholetým koučem Tomaszem Wiktorowskim, který ji provázel během čtyř z pěti grandslamových vítězství. „Jsem nadšená, že mohu oznámit, že Wim Fissette se připojuje k našemu týmu,“ napsala Swiateková na sociálních sítích. Zároveň zdůraznila, že se soustředí na dlouhodobé cíle své kariéry a nikoli na krátkodobé úspěchy.

Přípravy na WTA Finals s novým trenérem

Přestože se Swiateková připravuje na blížící se WTA Finals, její hlavní zaměření je na budoucnost. Podle jejích slov je její tenisová cesta maratonem, nikoli sprintem, a nové kroky dělá s dlouhodobou perspektivou, uvádí web ESPN.

Moje kariéra není sprint, ale maraton, hlásí světová jednička Šwiateková a rozšiřuje svůj tým špičkou v oboru

Swiateková vyzdvihla Fissetteho bohaté zkušenosti a pozitivní přístup, který podle ní přinese do jejich spolupráce nový rozměr. "Těším se na společnou práci a věřím, že nám to dobře funguje," dodala tenistka, která věří, že tato spolupráce pomůže dalšímu růstu její kariéry. S Fissettem na své straně bude Swiateková pokračovat v cestě za dalšími úspěchy na světové tenisové scéně, přičemž její nejbližší výzvou bude WTA Finals.

další zajímavé články