čtvrtek, 17. 10. 2024
Moje kariéra není sprint, ale maraton, hlásí světová jednička Šwiateková a rozšiřuje svůj tým špičkou v oboru

Moje kariéra není sprint, ale maraton, hlásí světová jednička Šwiateková a rozšiřuje svůj tým špičkou v oboru

Světová tenisová jednička Iga Šwiateková má po dvou týdnech od rozchodu s Tomaszem Wiktorowským nového trenéra, stal se jím Belgičan Wim Fissette.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Macháč se viditelně necítil na kurtu fit a vzdal už po 17 minutách. Překvapeného soka čeká první čtvrtfinále v životě

Třiadvacetiletá Polka, jež vynechala poslední velké turnaje v Asii, se pod dohledem bývalého kouče Naomi Ósakaové, Kim Clijstersové nebo i krátce Petry Kvitové připravuje na Turnaj mistryň. Na něm bude za necelé tři týdny usilovat o udržení trůnu. O novém kouči informovala na sociálních sítích.

"S radostí oznamuji, že se k našemu týmu připojuje Wim Fissette. Jak víte, připravuju se na Turnaj mistryň, ale moje perspektiva je dlouhodobá. Moje kariéra je pro mě maraton, žádný sprint," napsala Šwiateková.

Kariéra je pro ni maraton, žádný sprint

Pod vedením Wiktorowského získala čtyři grandslamové tituly a během tříleté spolupráce strávila více než 120 týdnů v čele žebříčku WTA. Z osobních důvodů vynechala poslední turnaje v Pekingu a ve Wu-chanu.

Čtyřiačtyřicetiletý Wissette měl mezi svěřenkyněmi také olympijskou šampionku Čeng Čchin-wen z Číny nebo bývalé světové jedničky Angelique Kerberovou a Simonou Halepovou. "Jsem nadšená a moc se na spolupráci těším. Má skvělý přístup, vizi a obrovské zkušenosti s tenisem na špičkové úrovni," dodala Šwiateková.

Závěrečný turnaj sezony pro osm nejlepších hráček, na který se kvalifikovala i wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková, začne v Rijádu 2. listopadu. Šwiateková nyní vede žebříček jen o 69 bodů před Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Bouzková na Bogdanovou neumí. Její třetí neúspěch s Rumunkou doprovodil i nelichotivý "kanár"

další zajímavé články