středa, 16. 10. 2024
Barcelona zvažuje náhrady za Lewandowského

Barcelona zvažuje náhrady za Lewandowského

Podle posledních zpráv z Anglie, na které odkazuje deník AS, zůstává vysněným cílem prezidenta klubu Joana Laporty Erling Haaland, ale klub zároveň uvažuje o dvou alternativách – Alexanderu Isakovi a Darwinu Nunezovi.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Oba útočníci mají zkušenosti s La Ligou, což by mohlo hrát ve prospěch Barcelony. Isak, současná hvězda Newcastle United, už zářil v Realu Sociedad, zatímco Nunez, který aktuálně působí v Liverpoolu, kdysi dominoval v dresu Benficy. Přesto by podpis kteréhokoli z těchto hráčů vyžadoval značnou finanční investici, což je pro Barcelonu, která stále čelí finančním potížím, zásadní otázkou.

Haaland zůstává snem, ale finance rozhodnou

Laporta však neustává ve své snaze přivést Haalanda, a to nejdříve v létě 2025 nebo 2026. V zákulisí Barcelony se už nyní tvoří plány na tento velký přestup, přičemž klíčovým faktorem by mohl být dobrý vztah mezi Laportou a Haalandovým agentem Rafaelem Pimentou, uvádí web Barca Universal.

Ačkoli Haaland zůstává prioritou, klub si musí být vědom obrovských finančních nákladů spojených s jeho příchodem. Proto Barcelona zvažuje další možnosti, zejména Nuneze, který v této sezóně nedostává v Liverpoolu tolik prostoru. Jeho omezený herní čas by mohl z Barcelony učinit atraktivní destinaci. Naopak přivést Isaka, který je hlavním střelcem Newcastlu, by mohlo být náročnější.

Kane si příchod Tuchela nemůže vynachválit: Trenér, který má smysl pro detail a lační po úspěchu

I když je Haaland stále hlavním cílem, Barcelona si ponechává otevřené dveře i k jiným možnostem. Klub bude muset pečlivě zvažovat svou finanční situaci a vybrat ideálního hráče, který nahradí Lewandowského, jakmile nadejde jeho čas.

další zajímavé články