středa, 16. 10. 2024
Kane si příchod Tuchela nemůže vynachválit: Trenér, který má smysl pro detail a lační po úspěchu

Kane si příchod Tuchela nemůže vynachválit: Trenér, který má smysl pro detail a lační po úspěchu

Harry Kane se pozitivně vyjádřil o Thomasu Tuchelovi, svém bývalém trenérovi z Bayernu Mnichov, který bude už brzy jmenován šéfem lavičky anglické reprezentace.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern Mnichov

Po Tuchelově odchodu z Bayernu Mnichov v létě se očekává, že převezme anglickou reprezentaci, která je momentálně pod vedením dočasného trenéra Leeho Carsleyho. Kane, který pod Tuchelem v Bayernu během sezóny 2023/24 vstřelil 44 gólů v 45 zápasech, měl pro svého bývalého kouče pouze slova chvály.

V rozhovoru pro Sky Sports řekl: „Abych byl upřímný, nic jsem zatím neslyšel, takže nemůžu komentovat, dokud to nebude oficiální. Ale Thomase znám velmi dobře z minulého roku. Je to fantastický trenér, který má smysl pro detail a vidí věci, co ostatní nevidí. Je to člověk, který lační po úspěchu. Uvidíme tedy, co se stane. “

Tuchelova cesta k Anglii

Thomas Tuchel, který má za sebou úspěšná angažmá v Chelsea a Bayernu Mnichov, začal svou trenérskou kariéru v roce 2007 u rezervního týmu FC Augsburg. Později nahradil Jürgena Kloppa v Borussii Dortmund, kde strávil dvě sezóny a vyhrál DFB-Pokal. V roce 2018 se přesunul do Paris Saint-Germain, kde získal dva tituly v Ligue 1 a čtyři další domácí trofeje.

Tuchelova kariéra nabrala na obrátkách po jeho příchodu do Chelsea v roce 2021, kde během pouhých čtyř měsíců dovedl tým k titulu v Lize mistrů. Jeho úspěch pokračoval s vítězstvím v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů FIFA, než byl v roce 2022 nečekaně propuštěn.

V květnu 2023 se Tuchel rychle vrátil do akce, když vyhrál Bundesligu s Bayernem Mnichov, a nyní je připraven na novou výzvu v podobě vedení anglické reprezentace.

Anglická reprezentace po Southgateovi

Poslední trenér Albionu, Gareth Southgate, ukončil své osmileté působení po porážce ve finále mistrovství Evropy 2024 se Španělskem. Od té doby tým dočasně vede Lee Carsley, který vyhrál tři ze čtyř zápasů v rámci Ligy národů.

Carsley byl jedním z kandidátů na trvalé převzetí pozice, ale sám uvedl, že o tuto práci formálně neusiloval a zdůraznil, že by tento post měl vést světově uznávaný trenér. Mezi dalšími spekulovanými jmény byl i manažer Manchesteru City Pep Guardiola, který však zůstane u svého týmu s možností prodloužit svou smlouvu po jednotlivých sezónách.

Očekává se, že Thomas Tuchel bude oficiálně představen jako nový trenér Anglie na tiskové konferenci ve Wembley již teď ve středu.

další zajímavé články