pondělí, 14. 10. 2024
Tyson vs. Paul: Proč legendární boxer zvažoval odstoupení a co si opravdu myslí o svém soupeři

Tyson vs. Paul: Proč legendární boxer zvažoval odstoupení a co si opravdu myslí o svém soupeři

Mike Tyson se po letech vrací do ringu proti o generaci mladšímu Jakeu Paulovi. Zápas, který přináší rozporuplné reakce, měl být původně odložen kvůli zdravotním problémům. Jaký je ale skutečný důvod Tysonova váhání a co si o svém soupeři opravdu myslí?


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 14. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Mezi legendárním boxerem Mikem Tysonem a bývalým YouTuberem Jakem Paulem to začíná pořádně vřít, ale co si Tyson skutečně myslí o svém výrazně mladším protivníkovi? Překvapivě přiznal, že má Paula docela rád – i když ho chce v ringu zranit.

Tyson, kterému je 58 let, se má proti o 31 let mladšímu rodákovi z Ohia postavit 15. listopadu v boxerském zápase, který rozdělil sportovní veřejnost na dva tábory. Kvůli výraznému věkovému rozdílu mnozí vyjadřují obavy o Tysonovo zdraví a bezpečnost. Na rozdíl od exhibičních zápasů se tento souboj zapíše do osobních rekordů obou zápasníků, což dává Jakeovi Paulovi extra motivaci knockoutovat svého staršího soupeře.

Původně byl zápas odložen kvůli Tysonovým zdravotním problémům, kdy mu lékaři zakázali bojovat kvůli zhoršení žaludečního vředu. Nyní ale Tyson tvrdí, že vřed je pryč a že má dietu opět pod kontrolou. „Iron Mike“ je odhodlán Paula porazit, ačkoli připouští, že si ho ve skutečnosti váží.

V rozhovoru pro show Jimmyho Kimmela byl Tyson dotázán, jaký má názor na kontroverzního bývalého YouTubera. „Mám ho rád, ale v tomto zápase musí jít. Nečekám, že to bude snadné. Tento chlap bude připraven, ale já jsem připraven také,“ přiznal Tyson.

Když mu Kimmel řekl, že Paul musí být vyděšený, že proti němu bude bojovat, Tyson odpověděl: „To je součást boje, i já jsem nervózní. Ale čím blíže je zápas, tím méně nervózní jsem.“

Problémy se zdravím a odložení zápasu

Tyson také zmínil svou tvrdou přípravu: „Trénuji extrémně tvrdě. Začínám v 11 dopoledne a z posilovny odcházím v 5 večer. Po tréninku si dám hodinovou masáž a pak následuje silový trénink a kondice.“

Tysonovy současné komentáře se liší od jeho přiznání, že před původním datem zápasu ztratil kontrolu nad svou dietou a závislostí na vapování. V rozhovoru pro Daily Mail přiznal, že nemohl uniknout vapingu a jedl příliš nezdravé jídlo, což vedlo k jeho onemocnění.

Mnozí spekulují, že tento zápas by mohl ovlivnit Tysonovo dědictví, vzhledem k tomu, že jeho současný rekord čítá 50 vítězství, z toho 44 knockoutů, a 6 porážek. Tyson však tvrdí, že na dědictví nezáleží. „Nevstoupil jsem do tohoto zápasu kvůli dědictví. Dědictví, z mého pohledu, je jen ego. Komu záleží na tom, co si o vás lidé myslí, když jste mrtví? Mně ne.“

Patrik Kincl po 959 dnech vlády v Oktagonu přenechává titul Kerimu Engizekovi

Tyson nezápasil v soutěžním ringu od své porážky s Kevinem McBridem v roce 2005. Jake Paul má mezitím na kontě 10 vítězství (7 knockoutů) a jednu porážku, přičemž v červenci dokázal zastavit šampiona bare-knuckle boxu Mikea Perryho, kterého poslal k zemi v prvním, druhém a šestém kole.

další zajímavé články