pondělí, 14. 10. 2024
Patrik Kincl po 959 dnech vlády v Oktagonu přenechává titul Kerimu Engizekovi

Patrik Kincl po 959 dnech vlády v Oktagonu přenechává titul Kerimu Engizekovi

Patrik Kincl, český zápasník a dlouholetý šampion střední váhy organizace OKTAGON MMA, držel titul neuvěřitelných 959 dní. Na turnaji Oktagon 62 ve Frankfurtu však jeho vláda skončila, když se musel sklonit před německým bojovníkem Kerimem Engizekem.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 13. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Oktagon MMA

Ve Frankfurtu to pro Kincla nebylo snadné od samého začátku. Kromě skvěle připraveného soupeře se musel vypořádat i s bučícím německým publikem, které Engizeka podporovalo od prvního kola. Německý zápasník, známý svou agresivitou a častými vítězstvími v prvních kolech, tentokrát nastoupil s opatrnější taktikou.

Kerim Engizek ukázal, že je připraven nejen fyzicky, ale i takticky. Od prvních kol dominoval zejména svými calfkicky, tedy kopy na lýtka, které omezovaly Kinclovu pohyblivost a postupně mu braly energii.

Po třech kolech už bylo zjevné, že má Engizek u bodových rozhodčích náskok a Kincl bude muset ve zbytku zápasu předvést něco mimořádného.

Ve čtvrtém kole Kincl konečně prolomil Engizekovu obranu a podařilo se mu ho vzít na zem. Tento moment v zápase byl nadějný, když český bojovník využil svého zkušeného grapplingu. Bohužel, na submisi, která by mu mohla přinést vítězství, už nezbylo dost času.

Závěrečné kolo a neúspěšná obhajoba

V pátém kole bylo jasné, že Kincl musí soupeře ukončit před limitem, aby si udržel titul. Engizek si však pečlivě hlídal vzdálenost a nedovolil Kinclovi žádnou zásadní akci. Německý bojovník nakonec svázal Kincla u pletiva a kontroloval závěr zápasu, což mu po pěti kolech vyneslo vítězství na body.

Po takticky vyspělém výkonu se Kerim Engizek stal novým šampionem střední váhy a ukončil Kinclovu dominanci v Oktagonu. Patrik Kincl tak po téměř třech letech zakusil hořkost porážky na půdě organizace, kde dosud nepoznal přemožitele.

Oktagon MMA představuje plán na rok 2025: Třináct turnajů a Německo v hlavní roli

další zajímavé články