pátek, 11. 10. 2024
Štěpán Chaloupek: Zranění za mnou, věřím, že moje chvíle ve Slavii teprve přijde

Štěpán Chaloupek: Zranění za mnou, věřím, že moje chvíle ve Slavii teprve přijde

Štěpán Chaloupek se zatím kvůli zranění a silné konkurenci příliš neprosadil. Přesto věří, že jeho čas přijde. S minimálním herním vytížením se připravuje na klíčové kvalifikační zápasy o postup na Euro s reprezentací do 21 let, kde by měl hrát důležitou roli.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

Chaloupek a jeho náročný start ve Slavii

Štěpán Chaloupek, slibný obránce, který v létě zamířil z Teplic do Slavie Praha, se potýká s náročným obdobím. Jeho přechod do jednoho z největších českých klubů komplikovalo zranění, jež si přivodil těsně před příchodem do Edenu. „Před příchodem do Slavie jsem si udělal trhlinu v levém stehenním svalu a rekonvalescence skončila až během letní přípravy,“ vysvětluje mladý obránce.

Ačkoliv talentovaný stoper nastoupil do několika přátelských utkání, další zranění mu zhatilo plány. „Na předzápasovém tréninku jsem si přivodil stejné zranění, tentokrát na pravém svalu. Potřeboval jsem dalších pět týdnů, abych se vrátil do plné zátěže,“ popsal během tiskové konference Chaloupek, který věří, že zdravotní problémy jsou už minulostí.

Silná konkurence v obraně Slavie

Navzdory tomu, že se Chaloupek dostal zpět do tréninku, jeho herní příležitosti byly zatím omezené. Odehrál pouze půl hodiny v zápasech proti Pardubicím, Mladé Boleslavi a Bohemians. „Ve Slavii je konkurence úplně jiná. I když se mi to nelíbí, chápu, že obrana teď funguje skvěle,“ přiznává mladý stoper, který se musí prosadit v obraně plné zkušených hráčů jako David Zima, Tomáš Holeš či kapitán Jan Bořil.

Přesto Chaloupek zůstává optimistický a věří, že jeho šance přijde. „Všichni na šanci čekali a já věřím, že i moje chvíle nastane. Z pohledu trenéra bych také nezasahoval do sestavy, když tým zvládá zápasy skvěle,“ říká hráč, který se učí od svých zkušenějších kolegů.

Návrat do reprezentace a víra v úspěch

Přestože Chaloupek ve Slavii nedostává mnoho příležitostí, trenéři jednadvacítky na něj nezapomněli. Po březnové přestávce, způsobené zraněním, se mladý obránce vrací do týmu pro klíčové kvalifikační duely proti Walesu a Litvě. „V Teplicích jsem se často ocitl pod tlakem, takže tyhle rozhodující zápasy zvládám dobře. Vybičují mě k nejlepšímu možnému výkonu,“ ujišťuje Chaloupek, který věří, že národní tým zvládne dvojici zápasů, jež rozhodnou o postupu na Euro.

Chaloupek by se mohl ve stoperské dvojici představit po boku Filipa Prebsla, svého týmového parťáka z jednadvacítky. „Máme spolu sehranost, odehráli jsme spolu několik kvalifikačních zápasů a trénujeme bok po boku. Věřím, že naše spolupráce bude fungovat,“ dodává s jistotou mladý obránce, který se těší na nadcházející výzvy.

další zajímavé články