pondělí, 07. 10. 2024
Lewandowski po svém hattricku. Proč se mu  v Barceloně lépe střílí góly?

Lewandowski po svém hattricku. Proč se mu v Barceloně lépe střílí góly?

Robert Lewandowski, který zazářil hattrickem proti Alavésu, odhalil, co stojí za jeho skvělou střeleckou formou v dresu Barcelony.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Polský útočník Robert Lewandowski potvrdil svou výbornou formu, když v neděli vstřelil hattrick proti Alavésu. S 12 góly v 11 zápasech v této sezóně ukazuje, že jeho střelecká schopnost neztratila nic ze své kvality. Po zápase vysvětlil, že klíčem k jeho úspěchu je lepší spolupráce s jeho spoluhráči, kteří mu lépe nahrávají.

Vládci Prahy! Sešívaní ovládli derby a odskočili Spartě už na šest bodů

Lewandowski přiznal, že zásadním faktorem jeho gólového úspěchu je zlepšená podpora ze strany týmu: „Dostávám dobré přihrávky, takže je pro mě snazší střílet góly. Začali jsme velmi ofenzivně, a když dáte tři góly už v první půli, můžete pak kontrolovat hru ve druhé,“ řekl po zápase. Zmínil také, že tým udělal během přípravy velké pokroky, což jim umožnilo hrát mnohem lépe než dříve, uvádí web Barca Blaugranes.

Lepší souhra a návrat zraněných hráčů

I Trenér Flick po zápase trval na tom, že je nejlepší v oboru: Takhle ho známe od doby, kdy jsem s ním byl v Bayernu, a je pořád stejný,"  Lewandowski se také vyjádřil k náročnému programu týmu, kdy hráči musí zvládnout zápas každé tři dny. Zkušený útočník přiznal, že takový rytmus je pro něj novinkou, ale věří, že po reprezentační přestávce bude tým ještě silnější, když se vrátí zranění hráči.

„Doufám, že po přestávce budeme ještě silnější,“ dodal Lewandowski. Barcelona nyní čeká zápas proti Seville 20. října.

 

další zajímavé články