neděle, 06. 10. 2024
Kříž, lži a podvod. Trenér Duboise ostře kritizuje Usyka z porušení morálních zásad i božího přikázání

Kříž, lži a podvod. Trenér Duboise ostře kritizuje Usyka z porušení morálních zásad i božího přikázání

Trenér Daniela Duboise ostře kritizuje Oleksandru Usyka a obviňuje ho z nespravedlivého vítězství během loňského zápasu. Podle něj Usyk zneužil situaci a porušil morální zásady.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 05. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Rok po kontroverzním zápase mezi Danielem Duboisem a Oleksandrem Usykem stále zaznívá ostrá kritika z britského tábora. Don Charles, trenér Duboise, nehodlá se s tím smířit, jak zápas dopadl, a opět tvrdí, že jeho svěřenec měl tehdy odejít jako vítěz. Usyk, který zápas vyhrál v devátém kole knockoutem, podle Charlese využil kontroverzní situaci, aby změnil průběh boje.

Klíčovým momentem zápasu bylo páté kolo, kdy Dubois poslal Usyka úderem na tělo k zemi. Rozhodčí však vyhodnotil úder jako nelegální a dal ukrajinskému šampionovi několik minut na zotavení. Don Charles tento verdikt považuje za zásadní chybu, která změnila výsledek celého zápasu. „V té chvíli se všechno obrátilo proti nám. Bylo jasné, co se děje, a nemohli jsme s tím nic udělat,“ řekl pro talkSPORT. Jeho tým je přesvědčen, že bez tohoto zásahu Dubois odešel jako vítěz.

Trenér Brita jde ve své kritice ještě dál a tvrdí, že Usyk nejen že zneužil situaci, ale dokonce zrušil morální pravidla. „On se prezentuje jako člověk věřící v Boha, ale to, co udělal, nebylo v pořádku. Pokud skutečně věřím ve stejném Boha jako já, měl bych vědět, že podvádění je proti přikázáním,“ řekl Charles a zpochybnil šampionovu integritu.

Charles v minulosti podobně obvinění již vyslovil, ale nyní svou kritiku ještě zesílil. Tvrdí, že Usyk byl v pátém kole prakticky vyřízený, ale díky rozhodčímu získal čas na zotavení. „Viděl jsem, že Usyk už neměl sílu pokračovat. Ale na situaci využil a herecky předstíral, aby získal čas,“ dodal rozhořčeně Charles.

Navzdory tomu, že WBA potvrdila výsledek zápasu a všechny protesty týmu Duboise byly zamítnuty, Charles stále věří, že jeho svěřenec má šanci na odvetu. „Teď se soustředíme na další zápasy, ale pokud dojde k odvěti s Usykem, Daniel bude připraven a nic neponecháme náhodě,“ varoval trenér.

Zatímco Usyk měl naplánovanou odvetu s Tysonem Furym, Dubois bude možná znovu čelit Anthonymu Joshuovi. Po těchto zápasech by se mohlo znovu otevřít téma případného opakování souboje mezi Duboisem a Usykem. Trenér britského bojovníka však věří, že tentokrát budou lépe připraveni.

„Protestovali jsme a nikdo nás neposlouchal. Přesto si stále stojím za tím, že to nebyl úder pod pás,“ uzavřel Charles a dodal, že loňská porážka pro něj zůstává otevřenou ranou, kterou by rád napravil v případném odvětí.

další zajímavé články