sobota, 28. 09. 2024
Muradov nepřináší nic, co bych už neviděl, vzkazuje jeho soupeř Askham. Ke Kinclovi ale chová velký respekt

Muradov nepřináší nic, co bych už neviděl, vzkazuje jeho soupeř Askham. Ke Kinclovi ale chová velký respekt

Makhmud Muradov to o víkendu v Brně nebude mít vůbec jednoduché. V kleci totiž bude čelit bojovníkovi, jenž je v kategorii do 84 kilogramů světovou osmapadesátkou.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 20. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Oktagon MMA

Řeč je o šestatřicetiletém Scottu Askhamovi, jenž na sebe v rámci organizace Oktagon MMA upozornil v Manchesteru, když skolil Marca Doussise.

Byť musel někdejší zápasník UFC i KSW ve své kariéře ustát vážné zranění zad a nečekanou tříletou pauzu, sebevědomí má na rozdávání...

"Z mého pohledu Muradov nepřináší nic, co bych už neviděl. Budu hrát svou hru a udělám vše, co je třeba. Moc se těším, až se teď vrátím a předvedu skvělou show," slíbil fanouškům na webu oktagonmma.com.

"Na váze ukážu svaly a věnuji mu pořádně tvrdý pohled," přidal před střetem s favorizovaným "Machem", jenž je o dva roky mladší než on.

Byť bude brněnská aréna přát Muradovovi, podobné situace dobře zná a cítí, že v nich vyniká, protože z něj dostává tlak to nejlepší a vždy ho to nahecuje. "Říkám si: Já vám ukážu," líčil britský fighter, jehož profesionální bilance je 20 triumfů a 6 proher.

Dodnes jsem Kinclovi vděčný za pomoc, přiznává Brit Askham, jenž si věří na Muradova

Jeho současným cílem je stát se šampionem Oktagonu. V jeho kategorii ale vládne žebříčku Patrik Kincl, jehož rodák z Doncasteru uznává a vlastně i dobře zná.

"Mám ke Kinclovi velký respekt, pomohl mi připravit se na můj poslední titulový zápas, když jsme oba trénovali v American Top Team. Společně jsme absolvovali mnoho sparringů a dodnes jsem mu za jeho pomoc vděčný," zakončil Askham, jenž byl naposledy poražen loni v polském Colosseu Mamedem Khalidovem.

další zajímavé články