čtvrtek, 19. 09. 2024
Fantazie na úvod. Sparta přejela Salcburk a slaví první vítězství v Lize mistrů po jednadvaceti letech

Fantazie na úvod. Sparta přejela Salcburk a slaví první vítězství v Lize mistrů po jednadvaceti letech

Poprvé od prosince roku 2003 se Sparta dočkala vítězství v milionářské Lize mistrů! Hned na úvod nového ročníku zdolala rakouský Salcburk 3:0, přičemž největší podíl na jasné výhře měl útočník Victor Olatunji, který k brance přidal i parádní asistenci na definitivní pojistku Pražanů.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Sparta šla do utkání se Salcburkem v pozici mírného favorita, už ve druhé minutě ale bylo prakticky hotovo. Střelu Haraslína zkušený brankář Blaswich sice vyrazil, na dorážku Kairinena už ale neměl nárok.

Rakušané pod vedením bývalého asistenta Liverpoolu Pepa Lijnderse byli na míči aktivnější, domácí celek ale těžil z perfektní defenzivy. A poměrně z nenápadné akce udeřil podruhé.

Panák odkopl míč k hostující brance, kde byl na první pohled jasně v ofsajdu stojící Olatunji. Na rozdíl od obránců Salcburku ale pokračoval v pohybu a podruhé dostal míč za záda bývalého brankáře Lipska. Na pravém kraji se naprosto zapomněl obránce Mellberg a gól byl tak regulérní.

Definitivní zlomení soupeře nastalo krátce před hodinou hry. Při přečíslení Olatunji nezazmatkoval, v poklidu našel Laciho, ten posadil na zem dva obránce i gólmana a pohodlně zvýšil na rozdíl tří branek.

Sparta duel dohrála bez inkasované branky a v neúplné tabulce se po prvním kole dostala na fantastické třetí místo. Vítězství v milionářské soutěži slaví od roku 2003, kdy díky trefě Marka Kincla ze třetí minuty nastavení porazila římské Lazio.

další zajímavé články