čtvrtek, 19. 09. 2024
Mojmův gól nám hodně pomohl, řekl Trpišovský, kterému udělal radost výsledek i výkon

Mojmův gól nám hodně pomohl, řekl Trpišovský, kterému udělal radost výsledek i výkon

Pražská Slavia zvládla duel na půdě Mladé Boleslavi a díky lepšímu skóre se vyhoupla do čela tabulky před svého rivala Spartu. Trenéra Trpišovského výkon svých svěřenců potěšil.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Slavia Praha se vrátila na ligovou scénu po dlouhých sedmnácti dnech a její návrat byl úspěšný. V Mladé Boleslavi dokázali Sešívaní zvítězit 2:0, čímž napravili nepřesvědčivé výkony z předchozích venkovních zápasů. Tentokrát na hřišti dominovali a zaslouženě získali tři body. K vítězství přispěl i navrátilec Ondřej Lingr, který se vrátil po nepovedeném angažmá ve Feyenoordu a naskočil do hry v 67. minutě. Před ním však dostali příležitost jiní hráči, konkrétně Tomáš Chorý a Mojmír Chytil. A právě druhý jmenovaný se stal klíčovou postavou, když ve 23. minutě otevřel skóre zápasu. Jeho zásah dodal Slavii potřebný klid na hřišti. „Mám z něho radost. Delší dobu ho trápily zdravotní problémy, všechno ale dotrénoval a opět je to ten starý Mojma," uvedl trenér Jindřich Trpišovský na pozápasové tiskové konferenci.

Opět se prosadil i Senegalec Diouf

Zkušený kouč měl po reprezentační pauze důvod k radosti. „Těší mě výsledek i výkon. Utkání jsme měli pod kontrolou, vytvořili jsme si spoustu šancí. Mojmův gól nám hodně pomohl, protože se tím otevřelo spoustu prostoru směrem nahoru do protiútoků. Celkově jsem moc spokojený, že jsme tady po reprezentační pauze dokázali vyhrát,“ pochvaloval si Trpišovský. Slavia si vítězství zajistila ještě v prvním poločase. Po Chytilově gólu se těsně před přestávkou prosadil také Malick Diouf, který dal už svůj čtvrtý gól v této sezoně. „Opět ukázal svou hladovost. Je to hráč, který je extrémně pracovitý, a zároveň má emoce. S Davidem Douděrou patří k oporám na kraji hřiště,“ chválil Trpišovský mladého Senegalce.

Ondřej Lingr si v Mladé Boleslavi odbyl obnovenou premiéru v červenobílém dresu. „Je na něm trochu znát, že ve Feyenoordu neměl takové herní vytížení. Jde ale vidět, že vyspěl a umí na sobě pracovat. My zároveň pracujeme na něm. On se do toho rychle dostane,“ věří Trpišovský v Lingrovu rychlou aklimatizaci v týmu. Trenér také vysvětlil, jakou roli bude Lingr hrát v nadcházejících zápasech. „Bude to mít jednoduché zejména v tom, že je univerzál. Může hrát zkraje i pod hrotem. V plánu je využívat ho v nejbližších duelech spíš ze střídačky, utkání dokáže zlomit. Fotbalově vyspěl, je hodně hladový se dostat na hřiště. Chybí mu ale herní praxe a zmíněné vytížení,“ nastínil Trpišovský, co od Lingra v budoucnu očekává.

Teď dávám góly a jsem tu šťastný, konstatoval Mbappé po výhře Realu. Obhájci titulu pomohl k bodům také výkon Endricka

další zajímavé články