čtvrtek, 19. 09. 2024
World Baseball Classic 2026? Pro nás to bude ještě větší misson impossible než minulý rok, líčí manažer repre

World Baseball Classic 2026? Pro nás to bude ještě větší misson impossible než minulý rok, líčí manažer repre

Český baseball šel v posledních letech nahoru a například na loňské vrcholné akci World Baseball Classic sehrála reprezentace vyrovnané partie i s nejlepšími výběry světa.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Baseball Czech

Protože dokázala přetlačit Čínu, udržela se mezi elitou i pro nadcházející turnaj, který se bude hrát na stejném místě v Toyko Dome v roce 2026.

"S destinací jsem výrazně spokojen. Jsem strašně rád," uvedl na webu baseball.cz reprezentační manažer Pavel Chadim.

Český výběr se utká jak s Japonskem, které bude obhajovat prvenství, tak s Austrálií a Jižní Koreou, s tím, že poslední soupeř teprve přibude z kvalifikace.

 

NFL má nového nejlépe placeného hráče v historii. Jeho kontrakt můžou závidět i v NHL

"Není slabých soupeřů. Zejména pokud bude Tchaj-wan vítězem asijské kvalifikace. To pak pro nás bude ještě větší ‚misson impossible‘, než minulý rok. Hrajeme v šesti dnech, nikoliv ve čtyřech. To je pozitivní pro limit nadhozů," pokračoval hlavní trenér, jemuž asistují Alexander Derhak a Petr Zýma.

Předseda české baseballové asociace Petr Ditrich je s volbou skupiny spokojený. Podle jeho slov šlo o očekávanou a celkem logickou volbu.

"Do Japonska jsme chtěli, takže jsme rádi, že jsme se tam dostali. Soupeři odpovídají těm, se kterými jsme hráli minulý rok. Slabý tým tam už není. Bude hodně důležité, kdo se tam dostane z kvalifikace. Vždy je velká čest hrát s Japonskem, Koreou a Austrálii," uzavřel šéf tuzemského baseballu.

 

Nedávno řadový hráč, nyní unikát, který se zapsal do historie MLB! Jansen se bude těžko napodobovat

další zajímavé články