čtvrtek, 19. 09. 2024
Vypadá to, že by Nymburk mohl být ještě silnější než vloni, straší domácí basketbalovou scénu sportovní ředitel ligy

Vypadá to, že by Nymburk mohl být ještě silnější než vloni, straší domácí basketbalovou scénu sportovní ředitel ligy

Třiatřicátý ročník Kooperativy NBL už je na spadnutí. Titul v něm bude obhajovat Nymburk a pakliže bude úspěšný, připíše si už jubilejní dvacáté ligové vítězství.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Basketball Nymburk

Obhájce, který kvůli hrozícím záplavám zrušil generálku na soutěžní boje v Polsku, je největším favoritem. Když si loni ve finále poradil se Slunetou Ústí nad Labem, na trůn se vrátil po roční pauze.

V týmu má navíc nově i ostrostřelce Matěje Svobodu, jehož přetáhl z konkurenčního Děčína.

"Podle všeho to vypadá, že by Nymburk mohl být ještě silnější než vloni," prohlásil na tiskové konferenci sportovní ředitel ligy Šimon Sedlařík.

 

Rozšíření slavné NBA? Rozhodnutí padne nejspíše už během této sezony

Středočeši, kteří před pár dny v přípravě zničili Slavii 109:51 a podruhé během léta pokořili stobodovou hranici, budou tento týden také bojovat v kvalifikaci o postup do Ligy mistrů.

20. a 22. září proběhne kvalifikace. Pokud Nymburk postoupí, bude hrát Basketball Champions League v Praze na Královce. V případě, že se kvalifikace nevydaří, bude hrát stejně jako v minulé sezoně FIBA Europe Cupu a to ve Sportovním centru v Nymburce.

Formát domácí soutěže je beze změn. Po dvaadvaceti kolech základní části přijde nadstavbová skupina A1 pro osm nejlepších a A2 pro zbývající čtyři celky.

 

Mým snem je získat titul z pozice hlavního trenéra, říká Choleva. Basketbalisté NH vstupují do své 71. sezony

První šestice mužstev z A1 si zajistí postup do play-off, sedmý a osmý celek se utkají v předkole s prvním a druhým z A2. Poslední tým půjde do baráže s vítězem první ligy. Play-off včetně finále se hraje na čtyři vítězné zápasy.

Stejně jako loni se uskuteční také speciální formát společného vyvrcholení Česko-slovenského poháru. Trofej obhajuje Nymburk, který vloni zdolal Levice. Finálový turnaj bude nyní hostit od 12. do 14. února Bratislava. Tradiční All Star Game proběhne 2. března.

Organizátoři chtějí pokračovat v trendu zvyšování návštěvnosti. Loni dorazilo do hal 12 týmů více než 223 tisíc diváků, což byl rekord. Šampion získá Pohár Jiřího Zídka staršího, který byl poprvé udělen v minulé sezoně.

další zajímavé články