středa, 18. 09. 2024
Gabriela Satková dominovala mezi kanoistkami. Vyhrála závod Světového poháru ve vodním slalomu

Gabriela Satková dominovala mezi kanoistkami. Vyhrála závod Světového poháru ve vodním slalomu

Gabriela Satková prokázala na Světovém poháru ve vodním slalomu v italské Ivree výbornou formu. Na úvod sobotního programu ovládla finále kanoistek.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Olympionička Satková postoupila z páteční kvalifikace jako poslední třicátá, ale dnes si vedla suverénně. Vyhrála semifinále a ve finále skvělou jízdou nedala soupeřkám šanci. “Myslím si, že ta jízda byla hodně povedená. Snažila jsem se hlavně zůstat klidná na každé kombinaci, protože to si myslím, že je tady klíčové. Nesnažit se moc závodit, ale spíš trefit to správné místo. To jsem se snažila dělat, vyšlo mi to a díky tomu byla ta jízda tak fajn,” uvedla Satková v nahrávce pro média. 

Satková zvítězila s náskokem pět a půl sekundy před Britkou Kimberley Woodsovou.  

Satková si vedla velmi dobře i v závodě kajakářek, kde obsadila čtvrté místo. Olympionička Antonie Galušková doplnila Satkovou šestým místem. V mužském finále kategorie K1 bojovali z českých reprezentantů olympijský vítěz z Tokia 2021 Jiří Prskavec a Jakub Krejčí.  

Kajakářům se ve finále nedařilo 

Českým kajakářům se finále nevydařilo. Krejčí i Prskavec dostali padesátisekundovou penalizaci. Jakub Krejčí, jenž neprojel patnáctou branku, skončil nakonec sedmý. Olympijský vítěz z Tokia 2021 Jiří Prskavec chyboval hned ve třetí brance a obsadil až devátou příčku.  

Kanoista Lukáš Rohan se finále přiblížil, když skončil na dvanáctém místě pouhých devět setin sekundy za postupovou desítkou. Chaloupka, který v kvalifikaci obsadil druhou příčku, dostal padesátisekundovou penalizaci za špatný průjezd třetí branky a patřilo mu tak 26. místo.  

Nejistota ohledně aktuální formy Mike Tysona. Jeho krátká tréninková videa vzbuzují pochybnosti

další zajímavé články