středa, 18. 09. 2024
Brian Priske: Zápas proti Spartě bude pro mě výjimečný zážitek

Brian Priske: Zápas proti Spartě bude pro mě výjimečný zážitek

Trenér Feyenoordu Rotterdam, Brian Priske, se těší na výjimečný zážitek, když jeho současný tým narazí v Lize mistrů na jeho bývalý klub, Spartu Praha.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 30. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Feyenoord Rotterdam

Priske, který dovedl Spartu k mistrovským titulům a historickému double, si je dobře vědom síly a atmosféry evropských zápasů na Letné. Proto považuje za výhodu, že se utkání odehraje na domácím stadionu De Kuip v Rotterdamu.

Priske, jenž převzal Spartu v roce 2022 a rychle ji dovedl k úspěchům, v červnu 2023 přestoupil do týmu Feyenoordu, úřadujícího nizozemského mistra. Jeho nástupcem v Praze se stal krajan Lars Friis. Nyní se oba týmy střetnou v novém formátu Ligy mistrů, což pro Priskeho přidává na emotivním náboji.

„Hrát proti Spartě bude pro mě osobně mimořádný zážitek,“ uvedl Priske. „Zápasy na Letné mají jedinečnou atmosféru, takže jsem rád, že budeme hrát doma. Mám od tohoto dobrodružství v Lize mistrů vysoká očekávání.“

Kromě Sparty se Feyenoord utká s dalšími silnými soupeři, jako jsou Bayern Mnichov, Leverkusen, Manchester City a Benfica Lisabon. Pro Priskeho to znamená nejen zajímavé taktické výzvy, ale také setkání s bývalými svěřenci, jako je Matěj Kovář z Leverkusenu či Ladislav Krejčí z Girony, kteří pod jeho vedením ve Spartě hráli klíčové role.

Nový formát Ligy mistrů, který přináší společnou tabulku pro 36 týmů, je pro Priskeho také vzrušující novinkou. „Bylo zajímavé sledovat losování. S novým systémem bude každé kolo plné překvapení a předpovědět výsledek bude složitější než kdy dřív,“ dodal dánský trenér.

Priske se tak těší nejen na návrat do prestižní soutěže, ale také na speciální souboj proti klubu, který mu pomohl vybudovat jeho současnou trenérskou reputaci.

další zajímavé články