čtvrtek, 12. 09. 2024
Nová jednička pro Strakovo Dynamo? Zastavit příděly na Střeleckém ostrově zkusí nejvyšší brankář na ostrovech

Nová jednička pro Strakovo Dynamo? Zastavit příděly na Střeleckém ostrově zkusí nejvyšší brankář na ostrovech

Jihočeské Dynamo zahájilo nový ročník hrůzostrašně. Všech pět úvodních zápasů prohrálo, ani jednou neudrželo čisté konto a všeříkající je také skóre 1:16.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 23. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Carlisle United

Ještě před šestým kolem se čtrnáctou Duklou, která zatím na sbírala o tři body více, přijde na Střelecký ostrov podle informací SportWin.cz nová brankářská posila.

Je jí dvaatřicetiletý gólman Tomáš Holý, jenž se vrací do tuzemského prostředí po mnoha letech na ostrovech, kde byl nejvyšším strážcem svatyně.

206 centimetrů vytáhlý gólman už dokonce tento týden odchytal přípravu proti Českému Krumlovu (1:0) a hlavní trenér František Straka, jenž je považován za specialistu na záchranářské boje, by ho mohl povolat do hry již o víkendu.

Holý chytal na ostrovech za pět různých klubů

Nástupce Martina Janáčka, jenž bude mít situaci ulehčenou kvůli zranění Viléma Fendricha, si dříve v Česku zachytal nejen za béčko Sparty, ale i za Hradec Králové, Zlín, Vlašim i Viktorii Žižkov.

K tomuto datu odchytal v nejvyšší domácí soutěži 20 duelů a stalo se tak v sezoně 2015/2016.

Pak se vydal hledat profesní štěstí do Anglie, kde prošel Gillinghamem, Ipswichem, Cambridge United, Port Vale i Carlisle United, kde však hrál pouze League One, respektive League Two.

další zajímavé články