úterý, 10. 09. 2024
Bilesová a Ledecká na domácí půdě v roce 2028? Los Angeles láká veterány týmu USA

Bilesová a Ledecká na domácí půdě v roce 2028? Los Angeles láká veterány týmu USA

Olympijské hry v Los Angeles 2028 se mohou stát velkým lákadlem pro americké sportovní veterány, kteří uvažují o prodloužení své kariéry. Sláva na domácí půdě a finanční příležitosti mohou přimět hvězdy jako Simone Bilesová a Katie Ledecká k další olympijské účasti.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 12. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

S každou olympiádou se rodí nové hvězdy, ale pro některé veterány může být vidina domácích her příliš lákavá na to, aby se jí vzdali. Olympijské hry v Los Angeles 2028 mohou znamenat nejen triumfální zakončení kariéry pro současné americké šampiony, ale i šanci získat další medaile před domácím publikem. Přípravy na tuto velkolepou událost již začaly, a to včetně závěrečného ceremoniálu v Paříži, kde se americké hvězdy začaly zamýšlet nad možností další olympiády. Katie Ledecká, devítinásobná zlatá olympijská medailistka, je jednou z těch, kteří vážně uvažují o prodloužení své kariéry až do Los Angeles. Ve věku 31 let by mohla soutěžit na největším plaveckém stadionu v olympijské historii před tisíci fanoušky, kteří by ji podporovali. Ledecká, známá svou neuvěřitelnou vytrvalostí a schopností dominovat na dlouhých tratích, ví, že taková příležitost se nemusí opakovat. „Vidět, jakou podporu dostávají francouzští atleti, mě přimělo přemýšlet o tom, jak úžasné by bylo soutěžit doma,“ řekla po svém triumfu na 1500 m volným způsobem, který vyhrála s impozantním náskokem.

Veteráni sní o triumfu na domácí půdě

Podobně jako Ledecká, i další americké sportovní ikony začínají zvažovat své možnosti pro rok 2028. Ryan Crouser, který minulý týden napsal historii jako první koulař s třemi olympijskými zlaty v řadě, by mohl znovu soutěžit na domácí půdě v Los Angeles. Ačkoliv bude mít 35 let, Crouser nevylučuje možnost bojovat o čtvrté zlato. „Závodit doma by byl splněný sen,“ řekl Crouser s tím, že taková příležitost je pro každého amerického sportovce jedinečná. Simone Bilesová, která se nedávno stala nejstarší olympijskou vítězkou ve víceboji za posledních 72 let, by v roce 2028 mohla být ve věku 31 let stále na scéně. Přestože Bilesová naznačila, že by mohla pokračovat v kariéře, zůstává tajemná ohledně toho, jakou roli by mohla na domácích hrách hrát. „Nikdy neříkej nikdy,“ uvedla Bilesová, čímž podnítila spekulace o svém možném návratu.

Los Angeles 2028 bude pro mnoho amerických sportovců lákavou výzvou, nejen kvůli slávě a medailím, ale také díky obrovským finančním příležitostem, které se s touto událostí pojí. Domácí olympiáda by mohla přinést nejen sportovní úspěchy, ale i lukrativní sponzorské kontrakty, které se jen těžko dají odmítnout. Čtyři roky utečou rychleji, než si mnozí uvědomují, a vidina soutěže na domácí půdě může být tím, co udrží tyto sportovní legendy ve hře, píše web The Guardian.

Olympijské hry v Los Angeles dávají absurdní slib: Hry bez aut!

Los Angeles 2028 tak může být nejen svědkem zrodu nových šampionů, ale i triumfálního návratu veteránů, kteří se nehodlají vzdát bez boje. Olympijské sny se mohou plnit i po třicítce, a pro ty, kteří mají odvahu a odhodlání, nabízí domácí olympiáda nezapomenutelnou příležitost zapsat se znovu do historie.

další zajímavé články