čtvrtek, 19. 09. 2024
Nejhorší olympiáda v podání Česka! Vedení výboru je ale spokojené...

Nejhorší olympiáda v podání Česka! Vedení výboru je ale spokojené...

Už je to hotovo, je z toho fakt. Česko v Paříži prožilo medailově nejhorší olympijské hry v samostatné historii. Nicméně předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval i šéf Martin Doktor hodnotili bilanci spíše pozitivně. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 12. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Jak to? Vyzdvihli tři zlaté medaile, které jsou hlavním kritériem pro hodnocení zemí. Vedle toho čeští sportovci přidali dva bronzy. I přes to ale zaostali o dva cenné kovy za dosud nejméně úspěšným Pekingem v roce 2008.  

Tři roky po Tokiu, kde se Češi radovali z rekordních jedenácti medailí, přišel v Paříži další zápis do dějin, tentokrát ale negativní. Vedoucí představitelé ČOV ale nehodnotili nic negativně. "Se třemi zlaty určitě spokojenost, ten konec byl famózní," řekl Kejval. "Za mě super, hodnotí se hlavně zlato," poznamenal Doktor.

Pro některé fanoušky to byly věty, které prostě nechtěli slyšet. Nejhorší výsledek a slova jako super? Někteří prostě kroutili hlavou.

Šéfové se ale bránili tím, že hranice mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká. Třeba ve vodě. "Byla to trošku smůla. Myslím, že tady byla největší tribuna na vodním slalomu, to není úplně jednoduché," dodal Doktor.

Prostě smůla

Co je zajímavé, že zlato neobhájil žádný ze čtyř olympijských šampionů z Tokia, tedy Jiří Prskavec, Lukáš Krpálek, Jiří Lipták ani Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

"Těžko bych hledal shodnou objektivní příčinu. Myslím, že to byly jednotlivé výkony, které nevyšly tak, jak by si sportovci přáli. Zrovna vodní slalom a judo jsou sporty, kde stačí maličko, je to hodně rychlé. I včetně střelby ta hrana, kde se to překotí na jednu, nebo na druhou stranu, je strašně úzká," přemýšlel nahlas Doktor.

Dream Team slaví další titul! USA přemohly Francii, zářil Curry

další zajímavé články