středa, 23. 10. 2024
Paráda! Další zlatou přivezl Česku Josef Dostál

Paráda! Další zlatou přivezl Česku Josef Dostál

Kajakář Josef Dostál ovládl na olympijských hrách závod na 1000 metrů! Pro českou výpravu v Paříži vybojoval třetí zlato. Jedenatřicetiletý reprezentant přidal do své sbírky nejcennější medaili ke stříbru a třem bronzům.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 10. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

"Po dojetí do cíle jsem tomu nemohl chvilku uvěřit, ale pak jsem tam viděl CZE první," řekl Dostál České televizi. "Když jsem včera viděl, co dokázal Martin Fuksa se svým fenomenálním výkonem, a slyšel jsem českou hymnu, tak jsem si říkal, že je to neuvěřitelné. Věděl jsem ale, že když předvedu to, na čem jsme pracovali, tak by to mohlo být na medaili."

Do finále postoupil ze třetího místa v dopoledním semifinále, kde v závěru jen šetřil síly. Ve finále se hned od startu držel vepředu, v polovině trati byl druhý za Portugalcem Fernandem Pimentou, nicméně 300 metrů před cílem se posunul do čela a první místo udržel.

"Bylo to hodně emočně náročné. Celé olympijské hry, kdy český tým měl málo medailí. Tak jsem cítil tlak, že by bylo fajn nějakou zajet a pomoct České republice," prohlásil pětinásobný světový šampion Dostál.

Neztratila se ani snoubenka

Dostálova snoubenka Anežka Paloudová obsadila mezi kajakářkami konečné 15. místo na pětistovce.

Po čtvrtém místě v semifinále se představila ve finále B, ve kterém se bojuje o 9. až 16. příčku. V posledním vystoupení při olympijském debutu dojela česká reprezentantka sedmá.

Rival si rýpnul do hvězdného Lylese. Až moc arogantní, až moc hlučný

další zajímavé články