úterý, 10. 09. 2024
Není možné, aby se Růžička takhle choval k normálním lidem, říká Tyson. Po Mawarovi zacílil na Mikuláška

Není možné, aby se Růžička takhle choval k normálním lidem, říká Tyson. Po Mawarovi zacílil na Mikuláška

Je to tvrďák. Boxerský zabiják, co z 62 duelů jich hned 53 vyhrál, teď ho čeká premiéra v Clashi. Český Tyson alias Josef Škop nastoupí v září na turnaji v Praze, jeho soupeřem tam bude Hynek Shelby. 


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 07. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Původně se měl pobít s Tadeášem Růžičkou, z jejich velké odvety však nějaký čas určitě nic nebude. Za napadení muže u bazénu totiž Mawara čekají trable s úřady a policií.Podle mě má Tadeáš problém s agresivitou. Je to problém v jeho hlavě a měl by s ním zajít za psychiatrem. Není totiž možné, aby se tímhle způsobem choval k normálním lidem,“ řekl Škop v rozhovoru pro sportwin.cz.

Josefe, kdy jste se dozvěděl, že místo Mawara půjdete na Shelbyho?

"Doslova pár hodin před tiskovkou. Volalo mi vedení, že Růžičku kvůli jeho problémům do klece nepustí, takže se musela rychle najít náhrada. Jsem rád, že se Clash domluvil alespoň se Shelbym, protože jinak bych zůstal úplně bez zápasu."

Původně jste se ale s Růžičkou neměl pobít v Clashi, nýbrž na Red Face…

"To je pravda. Měl jsem si to ním rozdat na sobotní akci Red Face v Ústí, Mawar se však radši upsal Clashi a já souhlasil. Proč se utkat na tak malém turnaji, když jsme se mohli utkat na mnohem větším?"

Berete Shelbyho jako adekvátní náhradu?

"Upřímně říkám, že neberu. Nic proti němu, ale náš zápas mohl klidně proběhnout už ve Valhalle. Doufal jsem, že Clash mi dá na úvod jméno mnohem větší, že mě přivítá někým hodně dobrým. Neříkám, že Shelby takový není. Jen je to zápas na úrovni Valhally a takové jsem v Clashi mít nechtěl. Rád bych tam potkával ta nejznámější česká jména, což Růžička určitě splňuje. Těšil jsem se na odvetu s ním, ale bohužel. Bylo mi řečeno, že za dané situace zápas mít nesmí."

Proč jste tu odvetu ale tolik chtěl, když jste ho ve Vallhale zmlátil už v prvním kole?

"Já ji chtěl hlavně kvůli němu. Má velké jméno a já jsem spíš amatér, ale sundal jsem ho nehorázným způsobem. Mou výhru asi nikdo nečekal, ovšem já ji vzal čistě sportovně. Měl jsem pocit, že mu odvetu dlužím."

Teď to nejdůležitější. Co říkáte na to, co Mawar zase propadl? Místo do bitev půjde nejspíš do vězení…

"Podle mě má Tadeáš problém s agresivitou. Je to problém v jeho hlavě a měl by s ním zajít za psychiatrem. Není totiž možné, aby se tímhle způsobem choval k normálním lidem."

Štve vás jeho kauza i proto, jak špatné světlo vrhá na bojové sporty?

"Samozřejmě, rád bych ale řekl jednu věc. Jsme sportovci a jako Mawar se vážně nechováme. Nevyvoláváme konflikty na ulici, nepereme se s ostatními. A když jo, tak nás musí oni sami napadnout. Co dělá Tadeáš, je tak naprosto ojedinělé. Většinou se takhle chovají kluci, co si jdou párkrát zatrénovat a považují se za mistry světa, jenže to vážně není tenhle případ. Růžička je totiž fakt dobrej. Zrovna on mohl něco dokázat."

Znáte se nějak blíž?

"To zase ne. Znám ho pouze po sportovní stránce, ale vždycky mi přišel jako suprovej kluk. Nemyslím si, že by byl namyšlený, jen prostě má ty svoje blikance. Podle mě se měly řešit už daleko dřív. Klidně nějakým silnějším způsobem, ale to už je teď asi jedno."

Je něco, co byste mu chtěl vzkázat?

"Snad jen, ať se srovná a uvědomí si, jaký život mohl mít, kdyby se takhle nechoval. I kdyby ale vážně skončil ve vězení, věřím tomu, že svou kariéru dokáže ještě někdy restartovat. Že z něj zase bude velký bojovník, jakým byl teď."

Předpokládám, že vaše odveta už ale není na pořadu dne…

"Teď určitě ne, pro mě ovšem v Clashi nic nekončí. Určitě bych tam chtěl působit i dál."

Jen těžce se vám tam ale budou hledat soupeři. Co takový Václav Mikulášek? Lákalo by vás si zaboxovat s ním?

"Rozhodně ano. Zrovna Vaška jste zmínil velmi dobře, protože zápas s ním bych si v Clashi dal moc rád. Navíc dříve boxoval, čímž to bylo ještě zajímavější. Proti Mawarovi jsem ukázal, že ani já nejsem žádné ořezávátko, tenhle souboj by tak asi chtěli všichni vidět. Snad se Vašek neurazí, když si tímto řeknu o zápas s ním."

Je pro vás Clash hodně zajímavý i finančně?

"Ví se o tom, že z domácích organizací platí ze všech nejlépe. Já to můžu potvrdit."

A ve Valhalle budete pokračovat dál?

"Záleží, koho mi nabídnou. Když to bude nějaké zajímavé jméno, tak klidně ano. Nemám s tím problém."

Bejr je skvělý herec. Jeho kecy vůči mně neberu vůbec vážně, řekl Novotný o Psychopatovi. Trénuje na něj i v kanceláři

další zajímavé články