úterý, 17. 09. 2024
Bejr je skvělý herec. Jeho kecy vůči mně neberu vůbec vážně, řekl Novotný o Psychopatovi. Trénuje na něj i v kanceláři

Bejr je skvělý herec. Jeho kecy vůči mně neberu vůbec vážně, řekl Novotný o Psychopatovi. Trénuje na něj i v kanceláři

Je starostou Řeporyjí. Hodně kontroverzní postavou, jejíž jméno rezonuje v politice i ve společnosti. Teď však Pavla Novotného čeká výzva sportovní, na zářijovém Clash of the Stars 9 se v boxu postřílí s Alešem Bejrem. S vyhlášeným Psychopatem, který svými šílenostmi provokuje republiku. “Podle mě jen málokdo ví, kdo je Aleš doopravdy. Jelikož studuju kriminalistiku, zrovna já to ale vím dost dobře,“ uvedl Novotný v rozhovoru pro sportwin.cz.


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Clash of the Stars

Pavle, v jaké jste aktuálně formě?
Připravuju se fakt poctivě. I když žeru pořád dál, mám už deset kilo dole, což by mohlo stačit. Jsem silnější i vyšší než Aleš, zato mám špatnou techniku. Na ní potřebuju ještě zapracovat. Zpřesnit svoje údery, udělat je ještě tvrdší. Makám na tom, jen mi na trénink nezbývá moc času.

Se svou aktuální váhou jste tedy spokojený?
Myslím si, že asi jo. Mám 115 kilo, do zápasu možná budu mít jen 110. Spíš než na shazování chci ale zbývající čas využít na technické věci a mou kondičku. Myslím si, že v tom mám největší rezervy, ale makám na nich. Na druhou stranu, fakt si nemyslím, že náš zápas bude trvat dlouho. Pokusím se boxovat tak, abych to ukončil co možná nejdřív.

Spoustu lidí pochybovalo, jak vážně k zápasu přistoupíte…
Je mi to jasný, já ho ale beru smrtelně vážně. Možná až moc. Zaskočil jsem tím i své okolí, ale já jsem prostě hrozně soutěživej. Nechci zklamat lidi, pořadatele ani sám sebe. Třeba budu v ringu vypadat směšně, připravit se je ale to nejmenší, co můžu udělat. Dokonce jsem si nechal přinést boxovací pytel do kanceláře a ve volných chvílích do něj mlátím. Vůbec se však nevidím, že mě lidi i tak podceňují. Budu jen rád, když mě podcení i sám Aleš. Navíc u mě nikdy nevíte, co je pravda a co ne. O to nevyzpytatelnější bych pro něj mohl být.

Co manželka? Pustí vás do bitvy s klidným srdcem?
To určitě ne, manželce se ten nápad vůbec nelíbí. Ona jediná totiž od začátku ví, jak vážně to vezmu. Dřív dělala barmanku v casinu, kde jsem hrál poker a byl jsem schopnej ho hrát čtyři dny v kuse. Abych vyhrál českou pokerovou tour, věnoval jsem té hře deset let života, protože já prostě nesnáším porážky. Se stejným přístupem půjdu i do zápasu s Alešem, manželka mě ale samozřejmě nechápe. Ptá se, jestli to mám zapotřebí. Já už se však rozhodl.

Připravujete se ve Spejbl gymu. Jak vydatné jsou tréninky pod Ondřejem Hutníkem?
Už jen kvůli němu bych si nikdy nedovolil se na tréninky vykašlat. Všichni totiž vědí, že zrovna Spejbl tyhle šaškárny nemá vůbec rád, mě ale přijal mezi sebe. Otevřel mi dveře s tím, že je mu jasné, že ho asi hodně potřebuju a měl samozřejmě pravdu. Trénuju v dresu Slavie, ale snažím se dělat všechno poctivě. Mám ke Spejblovi úctu a musím ocenit, že i když jeho lidi ke mně asi mají spoustu výhrad, dělají pro mě první a poslední. Fakt si toho vážím. Udělám všechno, abych je nezklamal.

To André Reinders vás ve svém gymu odmítl…

Protože je to ko*ot, ale v pohodě. Já s ním žádný problém nemám, to s jeho ex Hankou Mašlíkovou bohužel ano. Myslím si o ní, že je to naprostá… No, prostě spolu nejsme zadobře a André si to nejspíš bere osobně, ale v klidu. Šel jsem za ním, protože má gym sto metrů ode mě, jenže mě vyhodil pryč. Dokonce už dvakrát.

A jaký názor máte na Bejra?

Podle mě jen málokdo ví, kdo je Aleš doopravdy. Jelikož studuju kriminalistiku, zrovna já to ale vím dost dobře.

Kdo to tedy je?

V první řadě skvělý herec. V té druhé inteligentní táta od rodiny, co pomáhá bezdomovcům. Taky je to celoživotní sportovec, podle čehož se na něj připravuju. Ty jeho kecy vůči mně neberu vůbec vážně. Je to jenom taková jeho hra, zápas jako takový ale vezme asi vážně. Sice neumí boxovat, ale má skvělou fyzičku a já to dobře vím. Určitě ho nepodcením.

A pořád platí, že jiném zápase vás v Clashi neuvidíme?

Neuvidíte. Jsem starosta a musím se věnovat úřadu. Možná se to nezdá, ale stojí mě to spoustu času i práce.

další zajímavé články