pondělí, 09. 09. 2024
Rivalita mezi Argentinou a Francií roste. Trenér Henry zuřil

Rivalita mezi Argentinou a Francií roste. Trenér Henry zuřil

To bylo zlé krve... Hráči Francie a Argentiny se střetli po odpískání fotbalového zápasu na olympiádě, došlo i na konflikt. To vše uprostřed vysokého napětí mezi oběma národy.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Hostitelská Francie v pátek večer držela výhru 1:0 nad svými zahořklými rivaly díky gólu Jean-Philippe Matety v šesté minutě.

Tým trenéra Thierryho Henryho postoupil do semifinále, kde se utká s Egyptem, přičemž vítěz bude hrát se Španělskem nebo Marokem ve finále.

Napětí mezi oběma týmy bylo bodem varu poté, co byli členové argentinského vítězného týmu Copa America natočeni, jak zpívají rasistický a transfobní chorál namířený proti Francouzům.

Enzo Fernandez z Chelsea streamoval video na Instagramu, které bylo široce odsuzováno, přičemž jeho klubový spoluhráč a hvězda Francie Wesley Fofana to popsal jako nezadržovaný rasismus. Tento chorál poprvé zazpívali argentinští fanoušci po vítězství nad Francií ve finále mistrovství světa v roce 2022.

Znáte to. Kdo jinému jámu... Francouzští fanoušci vypískali a posmívali se argentinskému týmu na Nouveau Stade de Bordeaux před zápasem i během něj. To se však změnilo po odpískání konce, oslavy pro Les Bleus byly ošklivé, když se jim postavilo několik soupeřů a na hřišti vyvolala mela.

Legendy v sobě

Zdálo se, že argentinský kapitán Nicolas Otamendi byl zapojen, ačkoli ESPN uvádí, že to byl Enzo Millot, kdo zažehl boj poté, co oslavoval tváří v tvář svým soupeřům.

Hráči byli rychle odděleni a uvedeni do tunelu, než se francouzský tým později znovu objevil a zatleskal svým fanouškům.

Po chaosu Henry přiznal, že se mu nelíbilo to, co viděl, a byl rozzuřený, že Millot byl rozhodčím vyloučen za jeho podíl na rvačce.

„Nesouhlasím s tím, co se stalo na konci zápasu. Můj hráč [Millot] dostal červenou kartu a já ji nepřijímám, nemělo by se to stávat,“ řekla legenda Francie a Arsenalu. „Nemohl jsem ovlivnit, co se stalo. Šel jsem pozdravit trenéra a když jsem se otočil, stalo se, co se stalo. Vyhráli jsme, ale nelíbilo se mi, co se stalo na konci s mým hráčem."

další zajímavé články