pondělí, 09. 09. 2024
Budoucnos Provoda v italském Empoli? Jednání se Slavií je v plném proudu

Budoucnos Provoda v italském Empoli? Jednání se Slavií je v plném proudu

Lukáš Provod by mohl zamířit do Serie A. Sedmadvacetiletý záložník sešívaných je nejnovějším cílem pro střed pole Empoli. Vedení klubu je ochotné za hráče poslat čtyři miliony eur.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 02. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

O Provoda se údajně zajímá italské Empoli. Zprávu zveřejnil Koudela the G.O.A.T. na síti X. Záložník Slavie Praha a český reprezentant je vybrán toskánským týmem, aby doplnil střed pole a byl k dispozici novému trenérovi D'Aversovi, který v posledních hodinách přivítal v této roli také navrátivšího Zurkowského, který přichází do Empoli na hostování ze Spezie.  

Dle Tuttomercatoweb.com jedná Empoli s týmem z české metropole o Lukáši Provodovi, který zde má podepsanou smlouvu až do roku 2026. Italský klub je ochoten za českého hráče poslat čtyři miliony eur, Slavie však za svého záložníka požaduje až dvojnásobek. 

Provod je velmi zkušeným a vysoce ceněným profilem. Za seniorskou reprezentaci České republiky odehrál 22 zápasů a vstřelil 3 góly, z toho poslední v zápase na Euru 2024 proti Portugalsku. 

Jaroslav Tvrdík byl hostem živého vysílání s předsedou Odboru Přátel 

Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík byl hostem živého vysílání s předsedou Odboru Přátel Davidem Ocetníkem. Jak vyhodnotil uplynulou sezonu Slavie? “Vyhrát základní skupinu Evropské ligy je za mě fantazie,” uvedl Tvrdík v rozhovoru. Účast Slavie v evropských soutěžích hodnotí velmi pozitivně. Oproti tomu za neúspěch považuje vypadnutí z Poháru a druhé místo v tabulce, ze kterého byl Jaroslav Tvrdík velmi smutný, jak uvedl.  

David Zima není v základní jedenáctce, co na to řekl Jaroslav Tvrdík. “Dlouho nehrál, takže logicky nebyl v takové formě, jak by fanoušci očekávali. Současně je potřeba říci, že je to jeden z klíčových hráčů. Jsem přesvědčen, že po přípravě bude patřit k pilířům sestavy,” zodpověděl na dotaz Jaroslav Tvrdík. 

Tvrdík odhalil v rozhovoru několik konkrétních nabídek. “Obří nabídka přišla za Jindřich Staňka z evropského velkoklubu, který nabízel 8 milionů eur. Jindra ale vůbec nepochyboval a nepřestoupil,” uvedl Tvrdík. Jaroslav Tvrdík dále zmínil i jednání o nové smlouvě s Antonínem Kinským. “U Tondy jsme se zasekli na délce smlouvy,” uvedl předseda představenstva. Tvrdík si váží toho, že s Antonínem Kinským podepsali smlouvu až do roku 2026. Dále předseda představenstva potvrdil, že do Edenu přišly i nabídky na Daniela Filu a zmíněného Lukáše Provoda.  

Jaroslav Tvrdík uvedl, že tým je připraven na novou sezonu dobře a bude bojovat o titul i o Ligu mistrů.  

 

další zajímavé články