úterý, 17. 09. 2024
Olympijský triumf! Dressel zazářil v pařížské štafetě a získal zlato

Olympijský triumf! Dressel zazářil v pařížské štafetě a získal zlato

Americký plavec Caeleb Dressel si připsal osmou zlatou olympijskou medaili v kariéře, když spolu se svými týmovými kolegy zvítězil v závodě na 4x100 metrů volný způsob. Na pařížských hrách tak získal první zlato pro americký tým.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Americký tým ve složení Jack Alexy, Chris Guiliano, Hunter Armstrong a Caeleb Dressel zazářil v La Defense Areně s časem 3:09,28 a zvítězil před australským týmem, který zaostal o 1,07 sekundy. Bronz brali Italové, zatímco Čína skončila těsně mimo medailové pozice. "Štafety jsou něco výjimečného," řekl Dressel. "Dělat to s těmito kluky bylo úžasné. Vracím se zpět k mému prvnímu zlatu. Opravdu to neomrzí," dodal.

OH Paříž 2024: Na kolech nejen po silnici. Sportovce čeká i dráha, přírodní terén či BMX freestyle park

Dressel, plný emocí, zvedal ruce v triumfu a radosti. Po závodě hledal svou manželku Meghan a pětiměsíčního syna Augusta Wildera, které pak dojemně objal.Ve finále byli nasazeni Alexy a Guiliano místo Matta Kinga a Ryana Helda, kteří plavali v dopoledních rozplavbách a rovněž obdrží zlaté medaile. Po vítězství americký tým oběhl arénu, plácali si a objímali se, uvádí web espn.com.

Jaké jsou vyhlídky na další medaile pro Dressela?

Dressel se nyní chystá obhájit zlaté medaile z Tokia na tratích 100 motýlek a 50 volný způsob. Před třemi lety v Tokiu vyhrál také stovku a 4x100 znak, zatímco v Riu de Janeiru získal zlato v obou štafetách. V ženské štafetě na 4x100 metrů Austrálie opět zazářila a získala čtvrtý olympijský titul v řadě. Kvarteto ve složení Mollie O'Callaghanová, Shayna Jacková, Emma McKeonová a Meg Harrisová vytvořilo olympijský rekord časem 3:28,92. Američanky skončily druhé s časem 3:30,20, zatímco Čína brala bronz. Dresselův triumf na pařížských hrách je dalším důkazem jeho dominance ve světě plavání.

další zajímavé články