neděle, 08. 09. 2024
Toto jsou dva hráči pro budoucnost, musíte si je udržet, radí Ferguson ďáblům

Toto jsou dva hráči pro budoucnost, musíte si je udržet, radí Ferguson ďáblům

Sir Alex Ferguson měl vždy čich na mladé talenty, z nichž se mohli stát velcí hráči. A dva z nich se právě nachází v kádru United. 


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 26. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Manchester United nemá za sebou zrovna úspěšnou sezonu, co se týká umístění v ligové tabulce. Nepříznivé osmé místo a několik potupných výsledků znamenaly, že ďáblové skončili nejhůře, co si kdy jejich éra v Premier League pamatuje. Ale zato tu bolest změkčili ziskem FA Cupu, který dost pomohl Hagovu setrvání. 

Teď začala přestavba kádru. O sportovní úsek Rudých ďáblů se nově stará firma INEOS, která se stala menšinovým vlastníkem klubu. V čele se Sirem Jimem Ratcliffem začala obměna všech zavedených zvyků a buduje se mužstvo pro budoucnost. Posily typu Zirkzeeho a Yora jsou tomu důkazem. Odchody “veteránů” Martiala s Varanem také. Ale co bude dál? 

“Dál je podstatné to, aby si Manchester United zachoval svou identitu. Aby o ni nepřišel,” dostal se ke slovu slavný Sir Alex Ferguson, jehož oslovil deník Goal během čtvrtečního exkluzivního interview.

“Celé je to o procesu, United se nachází v nějaké jeho fázi a podstatné nyní je, aby dělali ty správné kroky. Musí zůstat tím, kým byli už z dob Sira Matta Busbyho, tedy vyvíjet vlastní hráče a prokazovat v nich důvěru. A já osobně nevidím větší talent, než mají Kobbie Mainoo a Alejandro Garnacho,” pronesl Alex. 

“Tohle jsou dva hráči pro budoucnost a o tomhle United vždy byli. Projevovali důvěru ve svou akademii, své mladé talenty,” dodal Sir Alex, který se jako trenér s ďábly rozloučil po sezoně 2012/13 ziskem titulu. To byla také poslední ligová trofej, kterou na Old Trafford viděli. Od té doby je to jedna přestavba za druhou. Teď jsme opět úplně na začátku, ovšem s vírou, že to konečně díky INEOSu může být lepší.  

další zajímavé články