pondělí, 16. 09. 2024
Jedna z hlavních hvězd Manchesteru City zůstává v týmu

Jedna z hlavních hvězd Manchesteru City zůstává v týmu

Manažer Manchesteru City, Pep Guardiola, ujistil fanoušky, že záložník Kevin de Bruyne neplánuje odchod z klubu, navzdory spekulacím o přestupu do Saúdské Arábie. De Bruyne má v klubu ještě rok platnou smlouvu.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Pep Guardiola jednoznačně prohlásil, že klíčový záložník Kevin de Bruyne zůstane v klubu. Navzdory spekulacím o jeho možném letním odchodu do Saúdské Arábie Guardiola zdůraznil, že De Bruyne neodchází.

De Bruyne má v Manchesteru City stále platnou smlouvu na další rok. Minulý měsíc sice naznačil, že by zvážil nabídku ze saúdské Pro-League kvůli „neuvěřitelným penězům“, ale Guardiola jeho odchod odmítl. „Kevin neodchází,“ řekl novinářům před přípravným zápasem proti Celticu, který se odehraje ve středu v Chapel Hill v Severní Karolíně.

V minulé sezóně De Bruyne pomohl City k zisku čtvrtého titulu v Premier League v řadě a celkově šestému pro klub. Jeho vliv na hřišti je nepopiratelný a Guardiola si je vědom, jak důležitý je pro tým.

Rekordní posila! Aston Villa zbrojí na Ligu mistrů

Další spekulace se týkají možného příchodu Eberechiho Ezeho z Crystal Palace a zájmu Saúdské Arábie o brazilského brankáře Edersona. Guardiola však věří, že tým zůstane téměř beze změn. „Pokud někdo odejde, budeme o tom mluvit a samozřejmě do posledního dne přestupového období máme šance,“ uvedl Guardiola. „Nevylučuji nové hráče jako jednu z možností, ale myslím, že je 85, 90, 95 % šance, že budeme mít stejný tým.“ uvádí deník BBC.

Manchester City zahájí obhajobu titulu v Premier League 18. srpna na hřišti Chelsea. Guardiola je přesvědčen, že jeho tým bude připraven na další úspěšnou sezónu, a to i s De Bruynem v sestavě.

další zajímavé články