čtvrtek, 19. 09. 2024
Rekordní posila! Aston Villa zbrojí na Ligu mistrů

Rekordní posila! Aston Villa zbrojí na Ligu mistrů

Anglické fotbalové kluby v posledních letech nešetří. Naopak! Dalším týmem, který prolomil hranici 50 milionů liber za jednoho hráče, je Aston Villa.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Tým z Birminghamu mohutně posiloval už loni. V kombinaci s ambiciózním španělským trenérem Unaiem Emerym, jenž dovedl třikrát k titulu v Evropské lize Sevillu FC a další triumf v této soutěži přidal s Villarrealem, z toho bylo pro Aston Villu čtvrté místo v tabulce.

To znamená, že si Aston Villa vyzkouší působení v milionářské soutěži. I proto je nutné dostatečně posílit kádr, což Emery dobře ví. Villans se tak před klíčovou sezonou rozhodli rekordně zainvestovat do jediné posily.

Inter Miami CF si připsali na domácím stadionu výhru 2:1 nad Chicago Fire FC

Tou je dvaadvacetiletý belgický středopolař Amadou Onana. Reprezentant své země a teď už bývalý hráč Evertonu, přichází do Birminghamu za neuvěřitelnou částku 50 milionů liber. To je vůbec nejvyšší částka, kterou klub v historii vynaložil na příchod jediného hráče.

Součástí dohody je taktéž 10 procent pro Everton z potenciálního prodeje. Onana podepsal s klubem smlouvu do roku 2029, bližší podrobnosti zatím nejsou známé. Jisté je, že část peněz z přestupu poputuje i k jeho bývalým zaměstnavatelům.

Jde o defenzivně laděného hráče

Onana má za sebou dvě sezony v Premier League. V druhém největším celku z Liverpoolu nasbíral dohromady 63 startů, během nichž zapsal bilanci 3 góly a 2 asistence. Produktivita však není to, kvůli čemu do týmu Unaie Emeryho přichází. Defenzivně laděný záložník by měl zejména vyztužit střed hřiště.

Do Evertonu Onana přestoupil z francouzského Lille. Ještě předtím sbíral zkušenosti v Německu, kde nastupoval za druholigový Hamburk. Ve své páté sezoně v dospělém fotbale se tak může těšit na zápasy v nejprestižnější klubové soutěži Lize mistrů.

další zajímavé články