pátek, 20. 09. 2024
Odporný člověk! Fanoušci jsou znechuceni, jak hvězda city ignoruje lidské city i rodinu

Odporný člověk! Fanoušci jsou znechuceni, jak hvězda city ignoruje lidské city i rodinu

Phil Foden je hvězdou na trávníku, ale mimo něj si srdce fanoušků příliš nezískává. Zdá se totiž, že staví materiální hodnoty nad ty lidské.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 20. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Foden je čtyřiadvacetiletým hráčem Manchesteru City, kde se řadí mezi hlavní opory kádru trenéra Pepa Guardioly. Za svůj přínos je odměněn skvostným platem 11,7 milionů liber ročně (lehce přes 350 milionů korun českých), za které si může koupit vskutku cokoliv.

Skromnost v jeho slovech opravdu nehledejte. Ve svém posledním veřejném výstupu totiž pobouřil fanoušky nejen svého klubu, když dal najevo, že pro něho jsou peníze důležitější před lidmi, kteří mu jsou blízcí.

„Jakých je pět věcí, bez kterých si neumíš představit život?“ zněla otázka serveru soccerr.24, na níž Foden následně odpovídal.

„Číslo jedna je pravděpodobně můj telefon, bez toho si neumím představit život. Dva fotbal. Tři (dlouhé zamyšlení), pravděpodobné mé rybářské náčiní. Čtyři, můj Bože… jasně, má peněženka. A poslední pátá televize, rozhodně televize,“ odpověděl.

Phil Foden je první člověk z tohoto „testu“, který všechny body zúžil na materiální hodnoty. I Kevin De Bruyne, který si v City přijde na 20,8 milionů liber ročně, stavěl svou rodinu na první místo. To je mimochodem také ten důvod, proč nyní zvažuje přestup do Saúdské Arábie.

„Protože bych mohl do konce života zabezpečit děti svých dětí i jejich děti. Mohl bych zabezpečit všechny své přátele na několik generací,“ řekl Kevin s ohledem, pokud by si v Arábii vydělával přes 40 milionů liber ročně.

Phil Foden je ještě mladý, žádné choutky odejít ze City nemá, ale poslední měsíce si s oblibou u fanoušků zrovna netyká. Na jeho sociálních sítích vždy najdete nějaký komentář, který mu jeho povahu vyčítá.

„Bravo, Phile, co na tom, že umíš kopnout do míče, když jsi jako člověk naprostý odpad. Možná by bylo fajn, aby si fotbalisté jako ty dodělali základní školu života,“ napsal na jeho Instagramu nyní například „fanoušek“ Samuel.  

další zajímavé články