neděle, 08. 09. 2024
Nečasova budoucnost se začíná vyjasňovat. Boston padl, odmítl Columbus, teď je zpět v bouři hurikánu

Nečasova budoucnost se začíná vyjasňovat. Boston padl, odmítl Columbus, teď je zpět v bouři hurikánu

Dlouhá šachová partie, která byla rozehrána v NHL ohledně budoucnosti talentovaného českého útočníka, míří do cílové rovinky. A k překvapení všech to na žádnou změnu nakonec nevypadá. 


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 19. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Carolina Hurricanes

Martin Nečas je pětadvacetiletý křídelník, jenž se v roce 2017 objevil v první volbě draftu, ze které si ho vytáhla Carolina Hurricanes. Od sezony 2019/20 se konečně dopracoval do prvního týmu a stal se nejen základním členem sestavy, ale i jedním z neopomíjených a rozdílových článků.

V sezoně 2022/23 Martin zaznamenal své dosavadní maximum, které čítalo 71 bodů. Jen o sezonu později si těch bodů připsal 53, ovšem navrch k tomu vyhrál zlatou medaili na mistrovství světa. Ta dopomohla k jeho zájmu napříč celou NHL, zejména pak z Bostonu Bruins, kde by mohl navázat partnerství s další českou stopou v podobě Davida Pastrňáka a Pavla Zachy.

Už se zdálo, že Nečas Carolinu opustí, někdo to dokonce bral jako nevyhnutelnou věc, ale po pár týdnech se stejně ukázalo, jak umí být hokej nepředvídatelný nejen na ledě, ale i mimo něj.

Boston si v posledních dnech do svých řad najal Eliase Lindholma či brankářskou jedničku Jeremyho Swaymana, čímž zájem padl, a ani rokování o přesunu k Blue Jackets nedopadla. Hurricanes měli na stole dohodu s Columbusem, ale Martin by tam nepodepsal smlouvu. Nic z toho tedy nebylo, uvedl Frank Seravalli v podcastu The DFO Rundown. 

A tak nakonec dopadlo to, co by mělo potěšit fanoušky Caroliny, jež nedají dopustit na své odchovance. Mladý český útočník nyní jedná s klubem o nové smlouvě, která je pro vedení údajně prioritou. To mino jiné pro web NHL.com potvrdil generální manažer Eric Tulsky.

“Nadále jednáme s Nečasovým agentem a hledáme cestu, která povede k podepsaní nové smlouvy. Obě strany dávají přednost tomu, aby došlo k dohodě a vyhnuli jsme se tak arbitráži,” pronesl Tulsky.

Arbitráž je smírčí řízení, při němž nezávislý soudce určí výši platu pro hráče, který se s klubem nemůže dohodnout na nové smlouvě. Vypadá to tedy tak, že Nečas tak či tak začne příští ročník NHL v dresu Caroliny, pouze se neví, pod jakou smlouvou bude hrát.

další zajímavé články