pátek, 20. 09. 2024
Ostrava hlásí dvě nové posily. Těsně před sezónou se Baníku upsali Holec a Fomba

Ostrava hlásí dvě nové posily. Těsně před sezónou se Baníku upsali Holec a Fomba

FC Baník Ostrava bude mít na novou sezónu dvě další posily. Na Bazalech se na dva roky upsal brankář Dominik Holec, který nahradí odcházejícího Letáčka. Druhou posilou je Issa Fomba, který přichází na roční hostování z Vyškova. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FC Baník Ostrava

Dominik Holec odchytal poslední sezónu za Karvinou, nyní přichází do Baníku po odchodu brankářské jedničky Jiřího Letáčka, který přestupuje do španělského Getafe. Devětadvacetiletý gólman působil v polském Lechu Pozvaň, Rakowu Czestochowu či v pražské Spartě.  

Konec Garetha Southgata na lavičce Anglie. Kdo jsou nejžhavější adepti na pozici šéfa lavičky Albionu?

Po odchodu Letyho jsme do brankářské sestavy chtěli zkušeného i kvalitního gólmana. To Dominik splňuje. Jde sem s odhodláním zabojovat o své místo a věříme, že s našimi brankáři vytvoří kvalitní tým. Jsem rád, že se konečně povedlo dotáhnout i Fombu, o kterého jsme měli zájem delší dobu, ale kvůli legislativě se jeho příchod nepříjemně protahoval. Je to zajímavý typ hráče do ofenzívy, který určitě není na svém výkonnostním stropu, může se dále zlepšovat a chceme sním pracovat. Nebyli jsme sami z ligových klubů, kteří o něj měli zájem, proto nás těší, že se ve finále rozhodl pro nás,” uvedl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško. 

Sparťané vyztužili defenzivu. Přichází dva hráči ze zahraničí

Issa Fomba přichází do Baníku z Vyškova, kam byl vyslán na hostování ze španělského CD Leganés.  Dříve působil ve Španělsku v Malaze.  

Pardubice nabídly Midtjyllandu za vysněného Kolumbijce rekordní částku, dánský klub ji ale odmítl

 

další zajímavé články