pátek, 18. 10. 2024
Sparta vyzve v pražských Holešovicích zámořský tým. Střetnou se s výběrem Cornell University

Sparta vyzve v pražských Holešovicích zámořský tým. Střetnou se s výběrem Cornell University

V rámci letní přípravy vyzvou hokejisté Sparty ve sportovní hale Fortuna hodně výjimečného soupeře. Poprvé se utkají s univerzitním týmem z I. divize prestižní organizace NCAA. Souboj proběhne v neděli 11. srpna od 16:00 hodin.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Zpestřením letní přípravy bude 11. srpna utkání proti výběru Cornell University, hrající univerzitní NCAA. Fanoušci se tak mohou těšit na velmi netradičního soupeře ze zámoří. V sestavě Cornell Big Red bude k vidění i domácí odchovanec Ondřej Pšenička. Spolu s ním i pětice hráčů draftovaných do NHL.  

O Martinu Nečasovi z Hurricanes. Mistr světa je stále bez hokejového domova

Pro fanoušky půjde o hodně speciální zápas. Poměřit síly s významnou zámořskou univerzitou je pro nás velká výzva. Tým bychom rádi poskládali z hráčů A-týmu a našich největších nadějí z Litoměřic a sparťanské juniorky," uvedl na webu HC Sparta Praha sportovní ředitel Tomáš Divíšek.  

Dva miliony měsíčně? Podle Dudy může Červenka vydělat v Pardubicích i víc. Lepšího hokejistu prý Dynamo nezažilo

Cornell Big Red hraje nejvyšší divizi univerzitní NCAA, ve které je okolo šedesáti univerzit. Liga se dělí na šest konferencí, přičemž Cornell je v konferenci spolu s dalšími šestnácti týmy. V minulé sezoně Cornell ovládli svou konferenci, ale v rámci celé NCAA vypadli ve čtvrtfinále s Denverem, který nakonec vyhrál titul. V minulých letech tvořili hráči z NCAA část výběrů Kanady i Ameriky na mistrovstvích světa, a dokonce i na olympijských hrách.  

Nosek se chce s Floridou pokusit o obhajobu Stanley Cupu

 

další zajímavé články