pátek, 18. 10. 2024
O Martinu Nečasovi z Hurricanes. Mistr světa je stále bez hokejového domova

O Martinu Nečasovi z Hurricanes. Mistr světa je stále bez hokejového domova

Carolina Hurricanes se mohou po sedmi týdnech chaosu, který zahrnoval odchod Dona Waddella, najmutí jeho náhradníka na post generálního manažera a prezidenta týmu, draft, otevření volných hráčů a vývojovém kempu, konečně nadechnout.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Hurricanes mají v příštích několika měsících stále na čem pracovat, zejména na nových smlouvách pro své tři chráněné volné hráče, mezi které patří i pětadvacetiletý Martin Nečas, u kterého v poslední době sílily zvěsti o výměně a podpisu. Nečas však stále zůstává bez nové smlouvy na svém místě.  

Další Čech v NHL. Carolina ve druhém kole draftu získala zadáka Malmö

Vše nasvědčovalo tomu, že Martin Nečas se po sedmi letech v organizaci Hurricanes přesune letos v létě jinam. Nečas je chráněným volným hráčem s dalšími dvěma lety, než se bude moci dostat na volný trh. Byl jedním ze 14 hráčů z ligy, kteří podali žádost o arbitráž. Nyní se zdá, že český hokejista se vrátí na začátek sezóny 2024/25 do Caroliny, jak uvádí Carolina Hurricanes. 

Odchod dlouholeté opory. V Dallasu končí Pavelski

Největší spekulace probíhaly o tom, že Martin Nečas podepíše smlouvu s Bruins, ti ale nakonec ulovili Eliase Lindholma a brankářskou jedničku Jeremyho Swaymana. Objevily se i další spekulace a minimálně v jednom případě byli manažeři dohodnutí, Nečas ale výměnu zarazil. “Hurricanes měli na stole dohodu s Columbusem, ale on by tam nepodepsal smlouvu. Nic z toho tedy nebylo”, uvedl Frank Seravalli v podcastu The DFO Rundown. 

Nečas, který si v minulé sezoně vydělal 3,5 milionu dolarů, je ve frontě na zvýšení platu a arbitrážní práva by mu měla zajistit takový plat, který je dvakrát vyšší než v minulé sezóně.  

Další změny v NHL. Aktivní Ottawa nebo talent do brankoviště Seattlu

další zajímavé články