pátek, 18. 10. 2024
Další změny v NHL. Aktivní Ottawa nebo talent do brankoviště Seattlu

Další změny v NHL. Aktivní Ottawa nebo talent do brankoviště Seattlu

V zákulisí nejslavnější hokejové soutěže světa se opět událo několik přesunů i prodloužení kontraktů. Na aktuální novinky jsme se zaměřili v následujícím článku.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 16. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Ze švédského Malmö se za velkou louži vrací jednatřicetiletý bek Joakim Ryan. Švédský zadák podepsal jednoletou dvoucestnou smlouvu s Carolinou Hurricanes. Za tu naskočil v ročníku 2020/2021 do čtyř duelů. Na svém kontě má také starty za Los Angeles a San Jose. V lize dohromady odehrál 145 utkání.

Nováčkovskou smlouvu na tři roky s průměrným příjmem 975 tisíc dolarů podepsal talentovaný finský brankář Kim Saarinen se Seattlem. Teprve sedmnáctiletý odchovanec HPK byl na letošním draftu na 88. příčce, když si na něj ukázali právě Krakens.

Další Čech v NHL. Carolina ve druhém kole draftu získala zadáka Malmö

Mimo Severní Ameriku míří poprvé v kariéře osmadvacetiletý kanadský forvard Adam Brooks. Ten naposledy patřil Philadelphie, avšak nastupoval pouze na její farmě. Vítěz AHL z roku 2018 dříve působil v Torontu, Montrealu, Vegas a Winnipegu, v NHL však nasbíral pouze 43 startů. Rozvlnit síť se mu podařilo v šesti případech. Nově bude Brooks hrát za německý Mnichov.

Mads Sogaard bude pokračovat v hlavním městě Kanady. S Ottawou si dánský mistr z roku 2017 plácl na další dva roky. Třiadvacetiletý Dán se snaží dlouhodobě proniknout do elitního týmu, zatím musel tento gólman do akce v dresu Senátorů sedmadvacetkrát.

Zajímavá výměna na trase Ottawa - Edmonton

A ještě jednou Ottawa. Ta do Edmontonu posílá jednadvacetiletého forvarda Edmontonu Robyho Järventieho, opačným směrem putuje dvojice stejně starých loňských finalistů Xavier Bourgault a Jake Chiasson.

Byron Froese se ve třiatřiceti letech minimálně na nějaký čas vzdává šance natrvalo proniknout v některém z týmů do elitního výběru a odchází do ruské KHL. V ní bude útočník se 141 duely v NHL na kontě působit za Lokomotiv Jaroslavl.

další zajímavé články