pátek, 18. 10. 2024
Nosek se chce s Floridou pokusit o obhajobu Stanley Cupu

Nosek se chce s Floridou pokusit o obhajobu Stanley Cupu

Forvard Tomáš Nosek bude mít od příští sezony nového chlebodárce. S Floridou se bude chtít pokusit o obhajobu titulu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 11. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Nosek se hned ve své první celé sezoně v NHL dočkal svého největšího úspěchu dosavadní kariéry. S Vegas Golden Knights si v roce 2018 zahrál finále play-off, avšak na vysněnou trofej se mu dosáhnout nepodařilo.

I přest angažmá v jiných kvalitních týmech na ni stále čeká, a teď by ji rád pozvedl v barvách Floridy Panthers. O tom, že si vybral kvalitní celek, není absolutně pochyb. Vždyť Florida předčila ve finále v nedávno skončené sezoně Edmonton Oilers včele s hvězdným Connorem McDavidem.

Bude muset Kämpf zmizet z Toronta? Letošní mistr světa by mohl v Air Canada Centre doplatit na vyšší plat

Nosek Pantery posílil coby nechráněný volný hráč. Za jeho služby tak Florida zaplatila 775 tisíc dolarů. Pro jednatřicetiletého útočníka půjde tak již o páté angažmá v elitní světové lize v ledním hokeji. V minulosti hájil barvy Detroitu, Vegas, Bostonu a naposledy New Jersey.

Pro českého forvarda tak půjde o další příležitost porvat se o vysněný titul, což si velmi dobře uvědomuje. "Proto jsem právě tady. To je důvod, proč jsem se rozhodl pro Floridu a podepsal s klubem smlouvu," uvedl.

Sílu Panterů poznal Nosek na vlastní kůži

A byli to právě Panteři, kdo v ročníku 2022/2023 vystavili Noskově Bostonu stopku v prvním kole play-off. Tehdy Bruins nenavázali na skvělou formu ze základní části, po které byli považováni za hlavní favority.

Pardubický rodák tak má před sebou novou výzvu. Tu mu po telefonátu doporučil také Radko Gudas - poslední Čech, který v tomto klubu působil. Dočká se Nosek v příští sezoně své vysněné mety?

další zajímavé články