pátek, 18. 10. 2024
Bude to těžký zápas, žádná sranda, předvídá Kníže blížící se bratislavskou bitvu s Úškrtem

Bude to těžký zápas, žádná sranda, předvídá Kníže blížící se bratislavskou bitvu s Úškrtem

Dvacátý červencový den v Bratislavě půjde opět do boje Petr "Monster" Kníže", jenž navíc oslaví čtyři dny po turnaji sedmačtyřicáté narozeniny.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Větší důkaz své dlouhověkosti asi poskytnout nemůže. "Věk oblbnout nejde, ale člověk musí dbát na regeneraci. Je potřeba, aby byla na trochu vyšším levelu, než na který jsem byl zvyklý," ozřejmil v interview pro sport.cz trenér Machmuda Muradova.

Intenzivní musí být i tréninky. Když však cítí, že přichází velká únava, nemá smysl nic přepalovat a držet se plánu. Kdyby přetáhl tři čtyři tréninky, následná regenerace by probíhala mnohem déle.

I když už se moc neposunuje po bojové stránce, vynahrazuje si to mentálně. I když nemá ve vlastním gymu nějakou trenérskou autoritou, která by ho v případě potřeby šikonavala, seberozvoj nepodceňuje.

Druhá odveta století? Ze souboje Vémoly s Véghem se má stát trilogie, chybí už jen krůček

"Proto je potřeba spárovat s někým ideálně lepším, který člověka nebude šetřit. Při sparingu se snažím být unikátní, protože když člověk přepne do módu, že chce všechno vracet, tak většinou udělá víc chyb. Je dobré si uvědomit tu chybu, ale zároveň si na to dávat bacha, na to, co ve sparingu chce udělat," přednesl.

Někteří na jeho adresu říkají, že má vysoký věk, což chápe, nicméně cítí se dobře a na těžký zápas s o čtrnáct let mladším Slovákem Radovanem Úškrtem je dle svých slov připraven.

To vše i přesto, že jeho nejbližší soupeř v Edenu zdecimoval Tato Primeru, jehož porazil via TKO. Právě díky KO nebo TKO si připsal všech svých dosavadních osm vítězství.

"Bude to těžký zápas, žádná sranda. Uvidíme, jak bude probíhat první kolo, ale myslím si, že to bude těžké pro nás oba. Pokud se to posune do dalšího kola, tak to klidně může skončit až na body," zakončil Kníže, jenž bude mít v trenérském rohu Lukáše Bártu i zmíněného Machmuda Muradova.

další zajímavé články