pátek, 18. 10. 2024
Povinné roušky na Tour de France. Opatření proti šíření nemoci

Povinné roušky na Tour de France. Opatření proti šíření nemoci

Kvůli nárůstu nakažených covidem-19 pořadatelé Tour de France zpřísnily pravidla. Bylo zavedeno povinné nošení roušek pro všechny pořadatele, novináře a další osoby, kteří přijdou do styku s jezdci či členy jednotlivých stájí. Informaci uvedli zástupci pořadatelské organizace ASO. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 14. 07. 2024
  • , zdroj fotky: LeTour

Covid-19 opět řádí na slavném cyklistickém závodě Tour de France. Kvůli onemocnění musel odstoupit britský závodník Tom Pidcock či španělský Jan Aysuo, jenž je týmovým kolegou Slovince Tadeje Pogačara. V dnešní 15. etapě se tak Pogačar musí do kopců obejít bez svého pomocníka.

Kolik si vydělají cyklisté na Tour de France? Nejrychlejší získají až 11 tisíc eur 

Letošní 15. etapa Tour de France je považována za papírově nejtěžší zkoušku. Cyklisty čeká v Pyrenejích neuvěřitelných 4800 výškových metrů a svůj výšlap završí na Plateau de Beille jak uvádí oficiálně web Tour de France. Po dvou náročných etapách čeká cyklisty v pondělí 15. července zasloužený den volna na regeneraci.  

Vingegaard má ze mě strach, tvrdí Pogačar. Obhájce kritizuje i Evenepoel: Jako cyklista musíte mít koule a ty bohužel neměl

Včerejší 14. Etapu vyhrál Slovinec Tadej Pogačar, který se v závěrečném kopci Pla d'Adet utrhl Jonasi Vingegaardovi a porazil ho tak o devětatřicet vteřin. Vingegaard již potřetí na letošním tour prohrál v přímém souboji s Pogačarem. Dán se však ještě nevzdává, v dnešní královské etapě věří, že s vývojem závodu ještě dokáže něco udělat.  

 

další zajímavé články