neděle, 08. 09. 2024
Americký fotbal nabídl jednu z nejvyrovnanějších sezon, jaká tu kdy byla. Střet Rytířů může atakovat TOP 5 návštěv historie

Americký fotbal nabídl jednu z nejvyrovnanějších sezon, jaká tu kdy byla. Střet Rytířů může atakovat TOP 5 návštěv historie

Druhou červencovou sobotu vyvrcholí zdejší liga amerického fotbalu ryzím rytířským finále. Celek Nitra Knights totiž vyzve před vlastním publikem tým Znojmo Knights.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 12. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Znojmo Knights

Všemu by mohla přihlížet i relevantní divácká kulisa. "Mohli bychom atakovat TOP 5 návštěv historie, tedy dostat se někam k počtu 2500 diváků," zakončil Hobza.

Moravský výběr překvapivě zdolal v semifinálové fázi obhájce primátu Vysočinu Gladiators a do finálního střetu sezony půjde jakožto nový tuzemský šampion.

To, že bylo již před vrcholem sezony jasno o domácím mistrovi, se dosud přihodilo pouze jednou a to v roce 2006, kdy finálovým soupeřem Prague Lions byli Bratislava Monarchs.

"Máme za sebou jednu z nejvyrovnanějších sezon, jaká tady kdy byla. Obě semifinále naznačila, jak by mohl vypadat i Czech Bowl," prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci Českou tiskovou kanceláří citovaný předseda České asociace amerického fotbalu Filip Hobza. 

Ani nápravný program mu nepomohl. Nová sezona NFL se bude hrát velmi dlouho bez Suttona

Drama nabídlo také druhé semifinále. Nitře se totiž podařilo udolat loňského finalistu Ostravu Steelers o dva body. "Před sezonou jsme si dali za cíl finále, celý tým na tom pracoval a podařilo se nám to. Znojmo je asi největším překvapením celé ligy. V týmu máme zkušené hráče, tak věřím, že nervozita nás svazovat nebude a uděláme i ten poslední krok," burcoval šatnu prezident slovenské adresy Matej Gašperan.

V Nitře vnímali, že je rozuzlení náplánované do jejich města, ale hlavní pro ně byla vidina finálové účasti. "Každý zápas hrajeme, jako kdyby měl být náš poslední. A dostalo nás to až sem. Bude skvělé zahrát si finálový zápas na domácím hřišti před domácím publikem," dodal důležitý hráč Nitry Jayden Lawson.

Znojmo by rádo status největšího překvapení ročníku potvrdilo i v rámci závěrečné tečky. "Věděli jsme, že jdeme do sezony jako outsider, ale byli jsme odhodlaní bojovat a chtěli jsme se zlepšovat každý zápas, což se nám povedlo. Je pro nás skvělé, že máme domácí titul, čehož jsme chtěli dosáhnout do tří let, ale podařilo se to hned napoprvé. Věřím, že to bude nádherný souboj a uspějeme," řekl prezident Znojmo Knights Radim Pařízek.

další zajímavé články