neděle, 08. 09. 2024
Ani nápravný program mu nepomohl. Nová sezona NFL se bude hrát velmi dlouho bez Suttona

Ani nápravný program mu nepomohl. Nová sezona NFL se bude hrát velmi dlouho bez Suttona

Zkušený hráč amerického fotbalu Cameron Sutton, jenž se nalézá opět v kádru Pittsburgu Steelers, přijde kvůli domácímu násilí skoro o půlku základní části nadcházejícího ročníku NFL.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Pittsburgh Steelers

Vedení zámořské soutěže oznámilo, že na základě vlastního vyšetřování potrestalo devětadvacetiletého obránce zákazem startu v osmi zápasech kvůli porušení ligových zásad slušného chování.

V pořadí 105. sezona NFL začne v září a každý tým v ní absolvuje 17 zápasů. Suttonův staronový klub Pittsburgh Steelers bude hráčovy služby moci využít nejdříve na konci října.

New England navždy vyřadil Bradyho dvanáctku a své legendě chystá i sochu. Nejlepší hráč v historii NFL si ji zaslouží, tvrdí šéf Patriots

Sutton v minulé sezoně pomohl Detroitu až do semifinále NFL, ale Lions s ním v březnu ukončili spolupráci den poté, co se objevilo obvinění z domácího násilí. Podle agentury Reuters se případ vyřešil hráčovým nástupem do nápravného programu, čímž si otevřel i možnost podepsat novou smlouvu.

Na ročním kontraktu se pak dohodl se svým bývalým klubem z Pittsburghu. NFL nicméně pokračovala ve vlastním vyšetřování a v pondělí vynesla verdikt.

Sutton hraje NFL od roku 2017, kdy si jej Steelers vybrali ve třetím kole draftu. Vloni se dohodl s Detroitem na tříleté smlouvě a nechyběl ani v jednom ze 17 utkání základní části a tří zápasů play off. Celkem má v NFL na kontě 101 startů.

další zajímavé články