pondělí, 16. 09. 2024
New England navždy vyřadil Bradyho dvanáctku a své legendě chystá i sochu. Nejlepší hráč v historii NFL si ji zaslouží, tvrdí šéf Patriots

New England navždy vyřadil Bradyho dvanáctku a své legendě chystá i sochu. Nejlepší hráč v historii NFL si ji zaslouží, tvrdí šéf Patriots

Známý celek amerického fotbalu New England Patriots navždy vyřadil číslo 12 a jeho majitele Toma Bradyho slavnostně zařadil do své síně slávy, s tím, že dnes již bývalý přední quarterback soutěže by se měl v Massachusetts dočkat také bronzové sochy, s jejímž odhalením se počítá na druhou polovinu roku 2024.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: New England Patriots

"Socha bude stát samostatně na náměstí mimo síň slávy, aby symbolizovala jeho postavení. Ne jako největšího hráče v historii klubu, ale jako největšího hráče v celé historii NFL," vzkázal agenturou Reuters citovaný vlastník celku Robert Kraft.

Pokud jde o síň slávy, na stadionu Patriots si onu událost nenechalo ujít šedesát tisíc příznivců, kteří ho neváhali zahrnout velkou láskou. "Jsem Patriot a za tohle všechno jsem moc a moc vděčný," přiznal šestačtyřicetiletý Brady, jenž ukončil svou profesionální kariéru v loňském roce.

Brady ovládl Super Bowl celkem sedmkrát, což se nikdo nikomu jinému nepovedlo. Šestkrát se tak stalo v barvách New England Patriots, jejichž dres oblékal v letech 2000 - 2020 a v celé jejich historii je lídrem v počtu přihrávek na touchdown a jednou v dresu Tampy Bay Buccaneers.

Řada zámořských odborníků považuje rodáka z Kalifornie za nejlepšího hráče amerického fotbalu všech dob a nejlepší výběr draftu v historii NFL.

další zajímavé články