čtvrtek, 19. 09. 2024
Přijde Baník o svou brankářskou jedničku kvůli volání z LaLigy? O Letáčkovi uvažují nedaleko Madridu

Přijde Baník o svou brankářskou jedničku kvůli volání z LaLigy? O Letáčkovi uvažují nedaleko Madridu

Na poháry připravující se Baník Ostrava by mohl pár dní před rozjezdem nového ročníku Chance ligy přijít o svou brankářskou jedničku Jiřího Letáčka.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FC Baník Ostrava

Pětadvacetiletý odchovanec Pardubic by se teoreticky nemusel dočkat ani posledního přáteláku proti Banské Bystrici, který je na programu v sobotu 13. července.

O vítěze druhé nejvyšší soutěže z ročníku 2019/2020, jenž odchytal v předešlé prvoligové sezoně za FCB hned dvaatřicet zápasů, totiž projevilo podle inFotbalu španělské Getafe.

Tým z Estadio Coliseum pro více než 17 tisíc diváků finišoval v předchozím soutěžním obdobím na dvanácté příčce a v dalších týdnech ho v rámci letní přípravy čekají souboje s Coventry City, Realem Oviedo, Albacete i Saint-Étienne. 

Poplach v Baníku. Odchod Ewertona je zase hrozbou

Není bez zajímavosti, že celek z jižního předměstí Madridu má na soupisce také sedmnáctiletého brankářského teenagera Djordjijeho Medenicu, jenž prošel v mládeží Spartou, Duklou i Aritmou.

Pro 196 centimetrů vysokého strážce svatyně s tržní cenou 600 tisíc eur a smlouvou do roku 2026 nejde o první kontakt se zahraniční scénou. Už devět let zpět byl jakožto šestnáctiletý na stáži v anglickém Norwich City.

Stěhovat se navíc budou i další známí brankáři. Na trhu jsou momentálně k dispozici jako volní hráči také Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík, Tomáš Koubek i Václav Hladký. Vrátí se některý z nich do tuzemského prostředí?

další zajímavé články