neděle, 07. 07. 2024
Takový jsem... Chorý oficiálně představen jako hráč Slavie

Takový jsem... Chorý oficiálně představen jako hráč Slavie

Hotovo, největší český přestup léta se definitivně upekl. Tomáš Chorý přestupuje do Slavie, která do Plzně údajně posílá přes tři miliony eur.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 04. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FC VIKTORIA Plzeň

Devětadvacetiletý útočník, autor padesáti ligových tref, podepsal v Edenu smlouvu do konce června 2027.

„Úkolem tohoto klubu je od nepaměti porážet svého největšího rivala v derby, vyhrávat tituly a tím dělat radost našim fanouškům. Věřím, že Tomášův příchod do už tak silného tymu Slavie nám pomůže plnit tento historický úkol lepe než v posledních letech,“ říká předseda představenstva Jaroslav Tvrdík pro oficiální klubový web.

S Plzní oslavil Chorý dva mistrovské tituly, zahrál si také základní skupinu Ligy mistrů, kde dal góly Barceloně. V uplynulém ročníku dal v Konferenční lize čtyři góly a dvě nahrávky.

V české lize v uplynulém ročníku 2023/24 za 30 utkání skóroval dvanáctkrát a přidal pět asistencí.

Celkem v české nejvyšší soutěži za devět sezon olomoucký odchovanec odehrál 207 utkání s bilancí 50 branek a 18 asistencí. Kromě toho je také reprezentant a účastník EURA.

„Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů. V rozhodování mi pomohl Jindra Staněk i další reprezentanti ze Slavie. Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím. Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ, že nevypustím jediný souboj. Teď si s rodinou zaletím na krátkou dovolenou, pak se vrátím do tréninkového procesu. A budu připravený to odšpuntovat, začít novou kapitolu,“ dodává Chorý.

další zajímavé články