neděle, 30. 06. 2024
Česko po porážce s Tureckem končí na evropském šampionátu, rozhodlo brzké vyloučení Baráka

Česko po porážce s Tureckem končí na evropském šampionátu, rozhodlo brzké vyloučení Baráka

Česká reprezentace na letošním Euru končí v základní skupině. V posledním utkání proti Turecku předvedla srdnatý výkon a nebyla daleko od senzace. Senzace proto, jelikož od dvacáté minuty hrála po vyloučení Antonína Baráka o deseti. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 27. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Millitakimlar

Gruzie hned v úvodu šokovala Portugalsko. Už ve druhé minutě Mikautadze našel Kvaratskheilu a Costa poprvé kapituloval. Vedení z penalty navýšil neomylný Mikautadze a Gruzie si zajistila postup ze třetí pozici.

To utkání české reprezentace se vyvíjelo odlišným způsobem. Neuvěřitelný karetní mariáš rozehrál už v 11. minutě rumunský sudí Kovács. V utkání nakonec rozdal dvě červené a neskutečných osmnáct žlutých karet.

Bohužel po dvou zákrocích dohrál už ve dvacáté minutě Antonín Barák a začal tvrdý boj. Česká reprezentace se bránila velice solidně a v závěru první půle mohla dokonce udeřit. Juráskův pokus si ale Gunok pohlídal.

Sedm minut po pauze předvedl Staněk fantastický zákrok, po kterém si ale poranil rameno. Akce nicméně pokračovala a Hakan Calhanoglu přesnou ranou k levé tyči otevřel skóre. Ivan Hašek musel nuceně střídat a do hry konečně přišel i Tomáš Chorý.

Ten se Turkům okamžitě vryl pod kůži a výrazně se podílel na vyrovnávací brance Tomáše Součka. Reprezentace se hnala i za vítězným gólem a i v deseti nebyla bez šance. V samotném závěru při naprostém vabanku ale Turci unikli do rychlého protiútoku a střídající Cenk Tosun překonal bezmocného Kováře. 

Naše reprezentace se tak se ziskem jediného bodu s turnajem loučí. Kvůli výhře Gruzie končí také Maďarsko, které se ziskem tří bodů obsadilo v tabulce třetích týmů pátou nepostupovou pozici. 

Česko - Turecko 1:2 (0:0)

Branky: 66. Souček (Chorý) – 52. Çalhanoğlu, 90+4. Tosun (Kökçü)

ŽK: 11. Barák (CZE), 35. Schick (CZE), 85. Jaroš (CZE), 85. Červ (CZE), 90+1. Krejčí ml. (CZE), 90+8. Souček (CZE) – 31. Özcan (TUR), 36. Yıldız (TUR), 50. Yüksek (TUR), 65. Günok (TUR), 66. Çalhanoğlu (TUR), 68. Çakır (TUR), 80. Müldür (TUR), 85. Akaydin (TUR), 90+5. Kökçü (TUR), 90+5. Ayhan (TUR), 90+8. Güler (TUR)   
ČK: 20. Barák (CZE), 90+8. Chorý (CZE)


Česko: Staněk (55. Kovář) – Holeš, Hranáč, Krejčí – Coufal, Souček /C/, Barák, Provod (75. Lingr), D. Jurásek (81. M. Jurásek) – Chytil (55. Chorý), Hložek (55. Kuchta).
Náhradníci: Jaroš – Douděra, Vitík, Vlček, Zima, Červ, Ševčík, Šulc, Černý, Schick.

Trenér: Hašek

Turecko: Günok – Müldür, Akaydin, Demiral, Kadıoğlu – Yüksek (63. Yokuşlu), Özcan (46. Ayhan) – Güler (75. Tosun), Çalhanoğlu /C/ (87. Kökçü), Yıldız (75. Aktürkoğlu) – Yılmaz.
Náhradníci: Bayındır, Çakır – Çelik, Kaplan, Kahveci, Akgün, Yazıcı, Kılıçsoy, Yıldırım.

Trenér: Montella

Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (ROU)

další zajímavé články