neděle, 30. 06. 2024
Ibrahimovič o Ronaldovi: Do Arábie přechází jen slabí fotbalisté. Cílem člověka má být končit na vrcholu

Ibrahimovič o Ronaldovi: Do Arábie přechází jen slabí fotbalisté. Cílem člověka má být končit na vrcholu

Cristiano Ronaldo mluví o saúdské lize, jako by se řadila mezi jedny z nejlepších na světě. Dokonce i věří, že se už teď svou kvalitou dotáhla na nizozemskou či francouzskou. S podobnými řečmi ale na Zlatana rozhodně nechoďte.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 25. 06. 2024
  • , zdroj fotky: AC Milan

Podobně jako většina fotbalistů, co odloží kopačky bokem, tak i Zlatan Ibrahimovič přešel z role hráče do role fotbalového analytika. Ve studiu talkSPORT se kromě probíhajícího EURA zaměřil i na Ronalda, který byl ve svých devětatřiceti letech povolán do národního týmu Portugalska. To je však prý jeho poslední účast na nejvyšší scéně.

„Myslím si, že nikde jinde už vidět nebude,“ řekl Zlatan. „Nevím, kolik lidí sleduje saúdskou ligu, ale určitě jich nebude moc. Fotbal je nejvíce slavný v Evropě. To je místo, kde se hraje na nejvyšší úrovni. Zbytek zemí se tomu snaží přiblížit, a tak konkurují penězi, ale těmi si celé zázemí nevytvoříte.“

„Já sám jsem měl nabídku z Číny i Saúdské Arábie, ale co by mi to dalo? Jakého cíle tam můžete dosáhnout? Takový přestup je jen pro slabé,“ podotýkal v reakci na Ronalda a toho, jak se mu na východě daří střelecky.

„Ještě než jsme začali, tak jsem říkal, že chci ukončit kariéru na té nejvyšší úrovni a ta není nikde jinde než v Evropě. Je potřeba, aby si vás lidé pamatovali kvůli vašemu talentu, ne pro to, kolik jste si vydělali,“ rýpnul si nejen do Ronalda.

Ibrahimovič zakončil kariéru v AC Milán, kde v rámci svého druhého angažmá působil mezi lety 2020-23. V sezoně 2021/22 dokonce oslavil i ligový titul, ve který u AC po tolika letech trápení pomalu nikdo nevěřil. I když jej v závěru kariéry trápila různá zranění, zakončil ji v jedenačtyřiceti letech na pomyslném vrcholu, o kterém nyní mluví. 

další zajímavé články