středa, 23. 10. 2024
Greenwood se blíží k přestupu, navrch má nečekaný zájemce

Greenwood se blíží k přestupu, navrch má nečekaný zájemce

Mason Greenwood by se po vynikající sezoně ve španělském Getafe mohl přesunout do italské Serie A. Podle posledních informací se ale k zisku anglického ofenzivního hráče blíží poměrně nečekaně římské Lazio.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Getafe C.F.

Mason Greenwood v Getafe oslnil, ale v Manchesteru United další příležitost nedostane. Po interní kontrole rozhodlo vedení Rudých ďáblů, že anglický útočník z klubu odejde.

Smlouvu má na Old Trafford do léta roku 2025 a tak je zřejmé, že za něj United získají nějakou kompenzaci. S první oficiální nabídkou přišlo římské Lazio, které by Greenwooda chtělo získat za 20 milionů eur.

Gianluca Di Marzio přišel s informací, že tuto nabídku hodlá vedení anglického celku odmítnout. Doufají totiž, že získají alespoň o deset milionů více.

Lazio ale na druhé straně souhlasilo s tím, že United v případě dalšího přestupu obdrží až padesát procent z budoucí přestupové sumy. V tomto ohledu tak má navrch.

Římané chtějí nahradit Felipeho Andersona, který se po vypršení smlouvy rozhodl vrátit domů do Palmeiras. Pokud by se ale mělo jednat o Greenwooda, bude muset vlastník klubu Claudio Lotito zaplatit rekordní poplatek.

Dle Calciomercato by Lazio mohlo do dohody zahrnout brankáře Christose Mandase, kterého si ale Římané cení na 20 milionů eur. Nedá se tak očekávat, že by tuto nabídku United přijali.

další zajímavé články